Annonse

Filminfo og video

Blitz

Blitz

Karakter

4 
Detektiv Tom Brant er av typen som ikke tar smålige hensyn. Han slår gjerne først og spør etterpå. Han har hatt bildet sitt i avisen i flere lite flaterende saker og sjefen hans vet ikke hva han skal gjøre med han.Samtidig er han også den eneste som virkelig har sjansen til å ta den såkalte Blitzmorderen som dreper politifolk over en lav sko. Drapene skjer kjapt og brutalt, og morderen etterlater lite spor. Sammen med nyansatte førstebetjent og homofile Porter Nash blir det Brants jobb å finne denne drapsmannen før han slår til igjen.

Det denne filmen mangler på historien,tar den igjen på heftige actionsekvenser og ekstremt røffe voldsscener. Historien har du garantert sett mange ganger før. Jason Statham som tøff og hardtslående smårabiat fyr har du nok også sett før. Men han er faktisk god i denne filmen, selv om replikkene noen ganger faller som blylodd i et havnebasseng.Tittelen Blitz henviser nok til det Politiet kaller for Blitzangrep, hvilket vil si et angrep som kommer helt uten forvarsel, som når en blitz i et kamera fyres av. Det går fort og er temmelig brutalt.

Det mangler ikke på bra skuespillere i denne filmen. Den som gjør absolutt størst inntrykk er Aidan Gillen som spiller The Blitz. Han klarer virkelig å kanalisere det vi kan betrakte som en ekte psykopat og seriemorder.Det er tydelig at han har virkelig satt seg inn i faglitteratur på området, for dette er virkelig overbevisende.Han har en fantastisk mimikk og et godt kroppspråk som virkelig fremhever hvor gal han faktisk er.Patty Considine og Jason Staham spiller også utrolig bra på hverandre og har en god kjemi selv om de på mange måter er hverandres rake motsetning.

En annen styrke ved filmen er at den er realistisk i sin utførelse. SFX-folka har gjort jobben sin med å studere temmelig grusomme scenarioer, noe som gir de voldelige sekvensene troverdighet.Det skal også sies at jeg virkelig hater når sånne smådetaljer er gjort dårlig. Kursing i både makeup og drapsetterforskning har lært meg litt, blant annet at noen ganger er det enkelste faktisk det beste.

Dette er rått, følelseskaldt og fullstendig hensynsløst. Det er lagt inn noen gode jaktsekvenser og noen ekstremt heftige drapsskildringer.Dette trekker filmen opp på en god 4 selv om handlingen er fullstendig forutsigbar.Statham gjør den rollen han er best kjent med: stor brautende mann av få ord. Men han gjør den godt. Kanskje litt mer humor i denne karakteren enn hans andre karakterer.Og noe av det skumleste i hele filmen er igrunn når han ler, han ser rett og slett psykotisk ut.Men er du ikke skvetten av deg og liker en god thriller med jakt og spenning? Ja, da bør du sjekke ut denne.Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse