Annonse

Filminfo og video

Midnight in Paris

Midnatt i Paris

Karakter

5 
Gil og Inez reiser sammen med Inez sine foreldre til Paris. Gil er en forfatter og han elsker 20-tallet i Paris. Han drømmer om å bo på et lite loft og bli inspirert av turer i regnet. Inez mener at Gil skal gjøre det han er god på, det som er trygt og sikrer dem økonomisk, skrive filmmanus. Da kan de jo tross alt bo i Malibu og nyte det livet.

En kveld etter middag drar Inez ut for å danse med et vennepar av dem, og Gil ender opp med å vandre gatelangs i Paris. Han setter seg ned på trappene nedenfor den vakre katolske kirken Sacré-Cœur i Monmartre distriktet. Plutselig kommer en bil fra 20-tallet og stopper forann han, han blir så dratt med inn i en verden der han treffer alle de som har betydd noe for han opp igjennom. For å nevne noen av de store kunstnerne han treffer så har vi Picasso, Hemmingway, Salvadore Dali og TS Elliot. Han oppdager det vakre i kunsten og hvordan god kunst er tidløs.

Det skal også sies at det er litt av noen skuespillerprestasj0oner. Selv fra Owen Wilson som man gjerne har sett i meningsløse komedier. Her har han en relativt dyp men allikevel enkel karakter som har en jevn utvikling gjennom hele filmen. Hans kvinnelige motspillere er gode men kun Marion Cotillard og Kathy Bates når opp mot Owens. Ellers kan man trekke frem Adrien Broddy som er alldeles herlig i rollen som Salvador Dali. Michael Sheen er også herlig ufordragelig i rollen som Paul.Dette er en vakker film om det å oppdage seg selv, og være sann mot seg selv i sine valg. Den gir et kunstnerisk vakkert bilde av Paris, en by som er et kunststykke i seg selv. Særlig i de områder hvor store deler av filmen er spilt inn. I de små gatene rundt i Montmartre distriktet ser det ut som om ingenting har endret seg siden 20-tallet.Små butikker med alt fra bakervarer til gamle plater innbyr til diskusjoner og oppdagelser av alt som er tidløst og inspirerende.Jeg har aldri vært noen Woody Allen fan, men dette her er en av de beste filmene jeg har sett i år. Den er gjennomført og epokene er fremstilt riktig. Det er fascinerende å se hvordan hovedkarakteren Gil sliter med seg selv, forventningene til han som vordende ektemann og hans egne ønsker om et liv i Paris.Når man forlater kinosalen er det som om man plutselig befinner seg i en vakker og kreativ verden hvor inspirasjonen bare strømmer på. En av årets beste og mest inspirerende filmopplevelser.


Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse