Annonse

Filminfo og video

Anonyme Romantikere

Anonyme Romantikere

Karakter

5 
Angelique er en svært beskjeden frøken med selvtilliten til en vissen smørblomst.Hun elsker sjokolade, på en måte mer enn livet selv. Så hun har utdannet seg til konditor, selv om hun faktisk ikke takler eksamener eller prestasjons-jag. Kjærlighet er et fremmedord på samme måte som drømmene gir henne et håp om en bedre fremtid, sammen med noen.Hun deltar i en støttegruppe for folk som er ekstremt sensitive og her får hun både støtte og omsorg.

En dag søker hun jobb på en sjokoladefabrikk. Håpet er å jobbe som konditor og lage sjokolade, men nei. sjokoladefabrikken er på konkursens rand og med en sjef som er like følsom som henne, er det kanskje ikke så rart. Hva skjer så når disse to følsomme og fullstendig bortkomne menneskene møtes?

Denne filmen er båret av ekstremt gode skuespillerprestasjoner, det er ikke tvil om det.Benoît Poelvoorde spiller eieren av sjokoladefabrikken som er fullstendig nervevrak. Han gir karakteren en varme og en oppriktig redsel som gjør at folk vil kjenne seg igjen i hans karakter. Han fremstår så normal, men allikevel skjør og sårbar. En rolle som det er interessant å se en mann i. 


Angelique spilles av Isabelle Carrè som har en lang og variert karriere bak seg. Her spiller hun ydmykt og med glimt av en herlig varm glede som dukker opp innimellom. Usikkerheten som preger rollen blir vakker, og ikke sykeliggjort. Sammen med Benoît Poelvoorde gjør hun en fantastisk figur i denne filmen.


Historien i seg selv er en aldri så liten studie i de frykter vi mennesker stadig bærer med oss og hvordan de påvirker livet vårt. Den viser hvordan vi utvikler forsvarsmekanismer og hjelpemidler for å forholde oss til disse fryktene. Vi ser også hvordan nærheten er noe de fleste ønsker uansett hvor bortkomne man er.

Dette er en alldeles nydelig film. Du forlater salen med tungt hjerte og det er kun fordi du ønsker å se mer. Den er litt for kort med tanke på temaet og karakterutviklingen. Det hadde vært rom for litt mer flaue situasjoner og ikke minst litt mer av det gode med både sjokoladen og kjærligheten. En fantastisk vakker film, og to mennesker som finner hverandre på tross av alle de hindringer de har laget for seg selv. Vidunderlig.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse