Annonse

Filminfo og video

Transformers 3

9 år før Apollo 11 lander på månen sendes et fartøy ut fra planeten Cybertron. Satellitter plukker opp signaler om at noe har landet på månen og presidenten sørger for fortgang i månelandingen. I 1968 setter Armstrong som første mann beinet på månen, tett fulgt av Aldrin. Disse har et hemmelig oppdrag: Finne fartøyet som krasjet på månens mørke side.

Nede på jorda holder autobotene orden sammen med sikkerhetsstyrken. De jobber mye i det skjulte. Sam (Shia LeBeouf) har fått seg ny dame, Carly (Rosie Huntington-Whiteley) og han er ferdig med skolen. Nå gjenstår det bare å få seg jobb, men det er ikke bare bare. Han søker og søker, og bedre blir det ikke da hans foreldre kommer og maser om at det er på tiden han skaffer seg et yrke. Å få jobb er ikke så lett, selv ikke for en som har mottatt medalje fra President Obama, men til slutt får han seg jobb som bud, ikke verdens beste jobb, men jobb er jobb.

På det øde kjernekraftverket i Tjernobyl møter Optimus Prime på en gammel kjenning: Shockwawe. De får da informasjon om at mye er hentet ut fra fartøyet som krasjet på månen, og han drar opp dit for å redde hjem Sentinel Prime, tidligere leder på Cybertron. Da Sam av en arbidskollega får papirer som viser at decepticon står bak dette, skaper det uro hos NEST.

Jeg likte Transformers da det for mange år siden gikk på Sky Channel, da i tegneserieformat. Optimus Prime var uten tvil min favoritt, og stemmen til Peter Cullen var en fryd å høre på. Så, da jeg fikk vite at Transformers skulle bli film og at Peter Cullen skulle ha stemmen til Optimus, da måtte jeg jo bare se den. Og jeg likte den første. Den andre, den var bob bob, så jeg var spent på nr 3 som jeg i tillegg skulle se i 3D. Det jeg hadde sett av trailere vitnet i alle fall om at dette kunne bli bra, men, noen ganger har de i trailerne plukket ut filmens høydepunkter. Det kunne være tilfelle her og, så forventningene var ikke alt for høye. Men WOW!

Her er det action så å si fra start til slutt. Det er effekter som jeg storkoste meg med, og å se dette i 3D med knall lyd, det var bare mega, for å si det mildt. De har ikke spart på noe i denne filmen. Her er det utenomjordiske angrep og ødeleggelser av bygninger som får sprengningen av Det Hvite Hus i Independente Day til å virke som barne-tv. Det er også et par sentimentale scener som nesten fikk tårene frem i øynene mine, og det er ikke noe som skjer så alt for ofte. Så at Michael Bay og Spielberg vet hva de driver med her, det er det ingen tvil om. Og etter den noe platte film nr 2, så reiser de seg veldig med denne filmen. Her treffer vi på mange nye Autoboter og Decepticoner,, og når man i tillegg til gode effekter, en god story og mega action kan kose seg med eyecandy i form av Josh Duhamel og Patrick Dempsey som Dylan, da gjorde dette virkelig dagen for meg, og jeg hadde lyst til å sitte igjen til neste forestilling for å se den en gang til. Dette er en film jeg gleder meg til å sette i samlingen min.

Skuespillerprestasjonene er helt greie, de gjør alle en god jobb og de passer alle sine roller. Det svakest leddet er uten tvil mennenes eyecandy Rosie huntington-Whiteley som spiller Carly, dog hun har mer sjarme enn Megan Fox, så sånn sett var det en oppgradering. Shia LeBeouf gjør seg godt i rollen som Sam og Josh Duhamel er like kjekk som Lennox i denne filmen som i de to tidligere. At Patrick Dempsey er noen god skuespiller kan jeg ikke akkurat påstå, men kjekke r han blitt. En mer mandig versjon enn da han spilte i Can’t buy me love. John Turturro spiller igjen den noe gale og sterkt engasjerte tidligere agenten Simmons, denne gangen med sin høyre hånd Dutch som spilles av Alan Tudyk. Vi treffer også John Malcovich i rollen som Sams sjef. Dessverre har han ikke store rollen, men det lille vi ser til han er vel verd å få med seg. Aller best spiller nok Frances McDormand som spiller Mearing, sjefen i NEST.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse