Annonse

Filminfo og video

Hereafter

Hereafter

Karakter

3 
George har levd store deler av livet sitt som Medium, noe både han og broren har nytt godt av. Men George har også måtte betale en pris for å benytte seg av evnene sine. Han har vanskelig for å forholde seg til andre mennesker og det å opparbeide relasjoner blir nærmest umulig. Han prøver nå å leve livet så normalt som han kan for at han skal få mer ut av livet sitt selv, og ikke bare være der for andre.

Den franske journalisten Marie har hatt en nær-døden opplevelse etter en Tsunami og hun sitter igjen med et hav av spørsmål. Hun begynner å undersøke selve fenomenet nær døden-opplevelser og finner fort ut at ikke alle deler samme entusiasme for temaet som hun utviser.

I London bor to gutter med sin alkoholiserte mor. De tar godt vare på hverandre men på grunn av morens stadige fravær får de ofte barnevernet på besøk. En dag utsettes en i familien for en ulykke, og ting blir ikke det samme igjen. De gjenlevende søker etter svar på sin måte og etterhvert krysser deres veier med både George og Marie.

Dette er en film som tar deg med på en indre reise og tvinger deg til å tenke på de store spørsmålene i livet. Det vil si etter du har stilt inn tv'n på mye lysere bilde. Bildet er nemlig ekstremt mørkt og selv om det kan være et godt virkemiddel er det uhyre irriterende å se på. Skuespillerprestasjonene er solide både hos den yngre og den eldre garde.

Syns også å minnes at begynnelsen var noe lengre på lerretet, og at det derfor er litt problematisk å engasjere seg for voldsomt i journalisten Marie sine opplevelser. Som karakter er hun relativt ukjent for oss og dermed er en del av den følelsesmessige effekten borte. Filmen var lavmælt på kino, nå virker den rett og slett bare litt tam. Den gjør seg dermed best på det store lerretet. Det er heller ikke så mye extramateriale på blu-ray utgaven, hvilket er litt rart. Dette er en film som det kunne lønnet seg å ha mye spennende ekstramateriale, nettopp på grunn av temaene.

Se også anmeldelsen av Hereafter på kino her.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse