Annonse

Filminfo og video

Presidenten - sesong 1

Presidenten - sesong 1

Karakter

5 
Josiah Bartlet har akkurat vunnet valget og er nå blitt USA's president. I den såkalte vest-fløyen har han med seg en demokratisk administrasjon som er spesielt utvalgt for å takle presset fra det amerikanske folket og det internasjonale samfunnet.

Aaron Sorkin har sørget for en realistisk og naturlig dialog mellom karakterene, noe som sørger for en ekstremt bra flyt i episodene. Temaene er kompliserte, men serien er skrevet såpass intelligent at det er tatt høyde for manglende kunnskaper om den amerikanske styreformen. Det meste blir forklart uten at det er så synlig at det fjerner seriens troverdighet.Rollen som den amerikanske presidenten Josiah Bartlet spilles av Martin Sheen som virkelig gjør en flott innsats. Han får frem både mennesket og politikeren på fremragende vis. Moira Kelly spiller rollen som Media consulenten Mandy Hampton, en tøff dame som selv presidenten har problemer med å sette på plass.

Rob Lowe klarer i rollen som Sam Seaborn å sørge for at stempelet som tenåringsidol forsvinner ut i periferien. Nå er det den seriøse skuespilleren og ikke kvinnebedåreren som står i fokus. En solid og god jobb som på mange måter kan regnes som hans comeback. I rollen som pressesekretæren CJ  finner vi Allison Janney. Dette er forøvrig en av de beste karakterene i serien. En knallhard dame med bein i nesa og hjerte på rette plassen.Hun får pressekonferansene til å se ut som standup-show og utviser faktisk en ekstremt god komisk timing.Det som gjør at denne serien er så interessant er de finurlige historiene som dukker opp underveis, men også knallgode dialoger levert av dyktige skuespillere. Det er en naturlig og fin progresjon i serien som gjør at vi blir kjent med de fleste karakterene på en fornuftig og engasjerende måte.De fleste karakterene er dynamiske og har en jevn endringskurve gjennom episodene. Men igjen, det kan ikke poengteres nok hvor bra dialogene er, de gjør virkelig hele serien.

Dette er rett og slett genialt.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse