Annonse

Filminfo og video

Love and Other Drugs

Love and other drugs

Karakter

6 
Maggie er på besøk hos en lokal lege for å få resept på medisinene som hun trenger. Der treffer hun Jamie, en notorisk rundbrenner som anses som en fiasko i sin familie. Maggie har lært mye i løpet av sitt korte liv, og hun skjønner fort at Jamie slettes ikke er en turnuslege som de først presenterer han som. Når hun da ser han rote rundt i et bagasjerom fullt av zoloft, skjønner hun tegningen. Hun kjefter han huden full og banker han opp før hun tar et bilde av han. Her begynner en relasjon full av komplikasjoner, som forandrer livene til både Maggie og Jamie.Dette her er like intimt som det er enkelt. Filmen spiller på relasjonen som utvikles mellom de karakterene og den kontakten de to skuespillerne faktisk har med hverandre. Her har vi to skuespillere som er villige til å gi alt for å få frem de beste rolletolkningene, noe regissøren gir rom for. Hathaway har påvirket sin karakter mye gjennom oppbyggingen av Maggie. Samme gjelder Gyllenhaal.Gyllenhaal har også fått god hjelp av mannen som karakteren hans er bygget på:Jamie Reidy.

I overgangen fra lerretet til blu-ray er bare intimiteten i filmen blitt tydeligere. Ja, det er noen temmelig heftige sexscener, men det er ikke dette som bygger opp den intime stemningen i filmen. Det er hvordan Maggie og Jamie faktisk mentalt kler av hverandre for å komme inn til sine innerste følelser og svakheter. Hvordan de åpner seg for hverandre. Den sårbarheten de sitter igjen med er mer synlig og man kan lettere engasjere seg i den når man sitter hjemme i sin egen stue.Ekstramaterialet på blu-rayen er ganske underholdende. Det finnes slettede scener og en nærmere titt på karakterene og hvordan skuespillerne gikk frem for å bygge opp sine karakterer og gjøre dem troverdige.

Dette er og blir en av de filmer som har gjort mest inntrykk på meg til nå dette året. Den er nesten litt magisk i sin ekthet og den virkelig engasjerer på så mange plan. Du får et forhold til karakterene og det gjør at du klarer å engasjere deg i det meste som skjer. Det er lite dødtid i filmen og hver en scene har en grunn. Den råhet og nakenhet(ja noen ganger bokstavelig ment) som disse skuespillerne legger for dage er helt vanvittig. Det er ingen tvil om at disse to er noen av de bedre skuespilelre i sin generasjon. Jeg simpelthen elsker ALT med denne filmen, spesielt på blu-rayen.


Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse