Annonse

Filminfo og video

Yogi Bear

Bli med og hils på alles favoritbjørn Yogi. Han som stjeler piknikkurver og finner på masse annet rart. Noe som skaper hodepine for parkvokter Smith. Og hans trofaste venn Bobo er alltid med. Og vel, selv om Bobo enkelte ganger virker hakket smartere enn Yogi, så hevder fortsatt Yogi at han er smartere enn den vanlige bjørnen. Det er jo derfor de ikke jakter, men heller rapper matpakkene til besøkende i Yellowstone park.

Filmen er blanding av animasjon og vanlig film. Dette gjør den ikke live overbevisende som om den hadde vært kun animasjonsfilm. Når man ser animerte bjørner blant ekte trær og natur så blir det en smule platt for meg. Når man i tillegg får ekte mennesker slengt inn i filmen så fungerer det enda mindre for meg. Det er svært få filmer hvor det funker med animasjon og mennesker. Jeg kan i grunnen ikke huske en eneste en hvor det har funket for meg, selv om jeg vet mange vil tenke på Who frabed Roger Rabbit. Men dem om det, meg er meg, jeg liker det dårlig. La animasjon være animasjon og spillefilm være spillefilm.

Stemmene i filmen er bra nok. Dan Akroyd er Yogi Bear og gjør en god jobb. Som Bobo treffer vi Justin Timberlake. Helt ok han også. Ingen av dem er osvarmateriale verken som skuespillere eller som stemmer. Som parkvokter Smith treffer vi Tom Cavanagh som ikke er noe å rope hurra for, verken her eller i tidligere filmer og serier. Og når man ser Anna Faris dukke opp i denne filmen, da innser man at slaget er tapt og at filmen nok mest sannsynlig passer best til de veldig små barna. For, selv om guttungen min på 8 år ikke har sett denne enda, så vet jeg at han vil synes den bare er ok. Ikke god, ikke bra, ikke spennende eller artig, bare ok. Ikke en gang filmens plott er bra nok til å holde filmen over vann.

Dette er en film som han vil gjemme langt bak i hyllene og som ikke vil bli tatt frem igjen og igjen som så mange andre filmer. Og jeg skjønner det veldig godt!. For barnslig som jeg er, så elsker jeg animasjonsfilmer og filmer basert på tegneserier som gikk på den gang ukjente tv-kanaler da jeg var liten. Yogi Bear var faktisk en av dem. Og han var artig! Jeg lo og flira, det var humor, det var sjarme, og det var en stor dose ironi. Men, det finnes ikke det snev av noe i denne filmen. Beklager. Men dette er totalt bortkastet 80 minutter av livet ditt. Husk at du aldri får dem tilbake! Jeg tror ikke barnet ditt en gang vil sette pris på denne filmen. Og med tanke på at de fleste barn digger Byggmester Bob, så sier det vel sitt …  Så min oppfordring: STYR UNNA!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse