Annonse

Filminfo og video

Easy A

Olive er en gjennomsnittlig elev som en dag finner ut at hun vil teste ut skolens ryktespreder for å heve sin sosiale status. Lite visste hun at et stunt ville føre til så store konsekvenser som det faktisk gjør. For, legg ut et rykte på high school og vips vet alle det, Og jeg mener ALLE! Og er ikke ryktet ditt helt up to date i forhold til hva som ønskes av piffen, vel, da ryker du på en smell og både poppisene og raringene unngår deg. Med mindre du senker ryktet litt mer, som f. eks at du har hatt sex. For da, da sprer ryktene seg og ting eskalerer. Nevner du navnet ditt, vel, ingen vil være deg, men alle misunner deg, det er som om du er Huck Finn. Og blir noen nesten deg, nei, da trekker de seg, og du sitter der, okke som, med knegget i postkassa.

I starten virker dette som en relativt teit film. En film uten mål og mening., En film om teite bimboer som vil ha sex, som vil ha anerkjennelse og gode karakterer, Og vel, den er jo på en måte det, men på en mer voksen måte enn man skulle tro.

Filmen viser deg hvordan ting faktisk er på skoler rundt om, ikke bare i USA, men også i Norge. Ja, for vi er ikke så ulike, men ok, USA er vel verre enn oss. Og det ser vi vel her også. Her ser vi ei jente som vil være noe mer enn hva hun er, så hun får diktet opp en tory, hun får med aktører, og vips, fra å være noobody er hun en alle vet hvem er. Hun får på mange måter respekt, dog, denne type respekt er det kanskje ikke all som ønsker.

Skuespillere? Snakker vi virkelig om dette når det dreier seg om så unge jenter som knappest vet hva en regissør er for noe? Her treffer vi Emma Stone i hovedrollen, vi møter på Amanda Bynes og Penn Badlgey. Oki? Du vet like lite som meg hvem disse er og hva de har å by på? Kanskje du har sett dem i en og annen serie eller som statist i en og annen film. Og ja, det stemmer sikkert. For, rent skuespillermessig er dette like elendig som storyen som filmen byr på.

Jo da, den er moralsk riktig. Den viser hva som skjer i normale settinger hvor enkelte får regjere, men ut over det? Naaaaai! Styr unna. Virkelig, jeg mener det! Styr unna! Selv om du er tenåringsjente som digger lette komedier med kjekke gutter og løsslupne jenter: STYR UNNA!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse