Annonse

Filminfo og video

Burlesque

Ali (Christina Aguilera) er lei av livet på landsbygda. Som så mange andre drømmer hun om å bli en stjerne på Hollywoods himmel. Hennes høyeste ønske er å kunne livnære seg på sang og dans. Derfor pakker hun sammen tingene sine og drar til Los Angeles.

Å finne lykken i en så stor by er ikke bare bare, men tilfeldighetene gjør at hun går inn dørene til et gammelt teater. Der inne oppdager hun en helt ny verden og hun fascineres av dansen og magien. Hun får et stort ønske om å stå på scenen, og takket være smarttenkthet og en dose frekkhet klarer hun å få seg jobb som servitør. Kort tid etter klarer hun ved gode overtalelsesevner og talent å ende som klubbens stjerne. Dette til stor glede for noen og stor fortvilelse og irritasjon for andre. For Tess (Cher) eier av klubben er Alis talenter det som kanskje kan redde henne fra å måtte selge sitt livsverk til den sleske Marcus (Eric Dane) og konkurs. Men så var det Ali da. Hva vil en stjernestatus koste henne? Vil hun miste verdigheten, venner? Og hva med kjærligheten oppi alt dette? Er Marcus interesse for Ali ekte og hva med bartenderen Jack (Cam Gigandet), vil Ali oppdage hans følelser for henne? Det er ikke alltid drømmer som blir virkelige blir hva man hadde håpet, det koster noen ganger mer enn det smaker.

Jeg hadde ikke helt forventet at jeg skulle like denne filmen, men sangen, musikken og magien gjør at jeg rives med. Karakterene er gode og handlingen er bra, selv om det ikke er noe nytt og fancy, man har sett det før. Men dette til tross blir det ikke kjedelig eller klisjéaktig. Filmen er søt og koselig, den sjarmerte meg virkelig. Skuespillerne er dyktige og både Cher og Aguilera har fantastiske stemmer. At Cher kan spille har jeg jo sett før, men jeg var litt spent på Aguilera, for man har jo sett andre syngedamer prøve seg som skuespillere uten at det har vært det helt store. Men dama har talent innen skuespill også.

Stanley Tucci spiller den homofile sceneansvarlige Sean og gjør en glimrende rolle. Kristen Bell spiller klubbens tidligere stjerne Nikki. Vi treffer også Peter Gallagher som Tess sin eksmann som også er deleier i klubben

Det er ingen ting i veien for at du kan se denne filmen med kjæresten, enten det er hannkjønn eller hunkjønn, for her er eyecandy for begge kjønn.
 
Sangen You haven’t seen the last of me av Diane Warren vant 3 priser for beste originale sang. Det ble en Golden Globe, PFCS og en Satellitt award. Det er velfjortjente priser, for sangen er god. Og nummeret hvor den fremføres er blant filmens beste nummer. Men lite overgår Cher og henne når hun synger. Dama er fantastisk!

Burlesque er forresten et litterært, dramatisk eller musikalsk verk hvis oppgave er å fremskaffe latter hos publikum ved å overdrive karakterer i seriøse verkers ånd. Pr i dag er vel Dita von Teese den fremste aktøren av denne dansestilen.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse