Annonse

Filminfo og video

Barney's Version

Barney’s Version handler om livet til Barney Parnofsky. Vi møter ham slik han er i 2010, og får se hva som hendte tidligere i livet hans, om hvordan han møtte sin tredje hustru i sitt andre bryllup, om feilene han har begått og hvordan han aldri gav opp. Det er en rørende historie om en mann som virker som en drittsekk, men som viser seg å være en ålreit fyr likevel.

Jeg blei overraska over hvor bra denne filmen var. Den var veldig rolig og tok seg god tid uten å være langdryg eller kjedelig. Jeg satt gjennom filmen og hadde lyst til å se videre, selv om jeg ikke satt på kanten av stolen av spenning, var det en film jeg hadde lyst til å se ferdig. Den var veldig fin visuelt og soundtracket var også bra. Underveis stussa jeg over valget av skuespillere, spesielt Paul Giamatti som spilte Barney. Men etter hvert som filmen gikk skjønte jeg hvorfor de hadde valgt som de hadde gjort, og filmen hadde definitivt ikke vært like bra om de hadde hatt andre skuespillere. De gjorde alle sammen en god jobb, og var troverdige i rollene sine.

Da jeg satte meg ned for å se Barney’s Version var jeg ikke helt sikker på hva jeg forventa meg, men jeg må si at jeg blei overraska. På en måte virka det som om regissøren ikke helt hadde bestemt seg for hva slags film han hadde lyst til å lage, og forandra stil underveis. Det rare var at det funka. Filmen var annerledes enn jeg trodde den kom til å være, men den var laget på en veldig bra måte. Man får innblikk i hvor stor en drittsekk Barney var – men man fikk også medfølelse for ham mot slutten, da flere ting blei oppklart, og alt som stod igjen var en trist, gammel mann som fortsatt hadde mer kjærlighet i seg enn mange noen gang vil oppleve å ha.

Selv om Barney’s Version ikke virker som en stor film viste det seg likevel at den hadde mye mellom linjene. Jeg sitter igjen med en veldig god følelse etter å ha sett den, selv om jeg ikke helt klarer å sette fingeren på hvorfor. Jeg blei provosert underveis, jeg klagde på ting underveis, men etter å ha sett den er ferdig er det ingenting ved den jeg tenker at burde vært annerledes. Det var ingen perfekt film, men det var noe spesielt ved den som gjør at jeg har lyst til å se den igjen, og sitter med troen om at den kommer til å være enda bedre neste gang jeg ser den.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse