Annonse

Filminfo og video

Bridesmaids

Bridesmaids

Karakter

5 
Annie og bestevenninnen Lillian har holdt ut med hverandre siden de var små. De overlever hverandres krumspring og er glad i hverandre tross diverse feil og mangler. En dag er det plutselig ikke Annie og Lillian lengre, men Annie og Lillian med Doug som vedheng. Lillian skal gifte seg. Plutselig skjønner Annie at Lillian har levd et liv hun  har visst lite om de siste månedene. Lillian skal gifte seg og tradisjon tro er det tid for brudepiker, forloverkrangling og stygge kjoler.

Annie spilles av Kristen Wiig og hun er helt glimrende i rollen. Dette kan ha noe med hennes tid hos Saturday Night Live å gjøre. Hun  har også hatt de merkeligste jobber før hun i det hele tatt begynte som skuespiller, deriblant som artist hos en plastisk kirurg. Hva var hennes oppgave? Tegne bilder av pasientene slik at du kunne se hvordan de ville se ut etter operasjonen. Wiig er forøvrig av norsk herkomst men født og oppvokst i New York. Uansett herkomst, mer naturlig komiker med utrolig timing er det lenge siden jeg har sett.Eller det vil si, det er en til i filmen som skårer stort på de samme punktene og det er Melissa McCarthy. Sammen med sin ektemann Ben Falcone skaper hun stor underholdningsverdi på flyturer og det ene med det andre. Sørg forøvrig for at du ikke forlater kinosalen med det samme filmen er ferdig. Det skjer mye morro i rulleteksten og.

For de som er fan av Little Britain, så er Matt Lucas også med i en rolle. Han er relativt underholdende, men jeg har aldri hatt særlig sansen for han, med unntak av noen sketsjer i Little Britain. Han er en sånn figur som passer godt til enkelte ting, men som man på en måte ikke legger så mye merke til i den store filmsammenhengen. Irske Chris O'dowd står for mannfolkas sjarmoffensiv i filmen, mens Mad Mens Jon Hamm er den absolutte drittsekken. Begge to er morsomme på hver sin måte men det skal sies at det er forfriskende å se Jon Hamm i noe annet enn skreddersydde dresser og med en sneip i munnviken.Dette her er jo veldig gammel story egentlig, men skuespillerne gir den nytt liv med sine fantastisk morsomme tolkninger, sin selvironi og sine kjappe leveringer av replikkene. Det er scener som virkelig kan ses på som noe av det verste du kunne tenkt deg å oppleve i bryllupsammenheng, men du ler av det allikevel. Enkelte scener er faktisk så morsomme at du ler til du griner. Ikke fordi de er avanserte og intelligent lagt opp, men fordi de er enkle og selvsagt fulle av promp, fis og bæsj humor.

Det beste er allikevel at filmen ikke roter seg bort i et hav av følerier. Karakterene er karikaturer, ikke tragiske og sørgelige. De følelsesmessige reaksjonene som vises er helt relevante for de situasjonene som karakterene befinner seg i.

Alt i alt, dette er en film du må få med deg, absolutt en av de morsomste filmene som jeg har sett i år!!

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse