Annonse

Filminfo og video

Depth Charge

En amerikansk ubåt med atomraketter (eller heter det missiler på en ubåt?) blir kapret. Deres mening med kapringen er å ta Washington DC som gissel. Deres krav er på en billion dollar. Når de har fått kravet, vil de reise videre til andre storbyer og kreve penger der også. Slik som London, Zurich og lignende. Deres videre krav er at presidenten går av.

Det er ikke noe nytt ved denne filmen, vi har sett det før. Eneste er andre skuespillere da, slik som Bruce Willis, Steven Segal, Nickolas Cage. De tilsynelatende snille blir slemme, for de vil ha penger og makt. De vil leve et liv i sus og dus. Og i likhet med andre actionfilmer hvor man ved hjelp av store skumle raketter eller kjemiske våpen truer hjemlandet sitt, så er det en liten helt som jobber i det skjulte. En man ikke klarer få has på, til skurkens store skuffelse. Så da har man den klassiske kampen De snille mot de slemme. Hvem som vinner? Du får se filmen så finner du det ut. Den helt store overraskelsen blir det nok ikke.

Selv om filmen ble laget i 2008 sitter jeg og lurer på hvorfor. Jeg mener, det er jo alt laget så mange slike filmer, så hvorfor lage en til? Er det fordi disse skuespillerne skal få vise seg på skjermen igjen? Dette er en b-film med et dårlig manus, i likhet med lignende b-filmer av denne typen. Skuespillernes prestasjoner er så som så, ikke noe å rope hurra for på noen måte. At Eric Roberts fortsatt er litt djevelsk sjarmerende og kjekk i en alder av 52 år gjør jo filmen noe severdig. Sånn rent bortsett fra det, så er vel ikke dette filmen å anbefale til annet enn tidtrøyte. Jeg vil dog tro at gutta har mer glede av denne filmen enn hva jentene har, så gutter: Skal du se film med dama, velg en annen enn denne. Denne kan du se sammen med kompiser.

Som nevnt treffer vi Eric Roberts (Julia Roberts storebror) i denne filmen. Han spiller Kaptein Krieg som vil noe mer enn bare å være kaptein. Han har en lang karriere bak seg, ble nominert til Oscar i 1986 for sin birolle i Runaway Train. Han er fortsatt sjarmerende og kjekk, alderen kler han godt, men som skuespille rar han i grunnen aldri overbevist meg med unntak av i Star 80, som han vant Golden Globe for i 1984.

Som helten Doc møter vi Jason Gedrick som vi stort sett kun har sett i tv-filmer og serier. Noen husker han kanskje i en rolle i Bacdraft fra 1991.

Jason Gedrick treffer vi i rollen som Doc, Barry Bostwick spiller president Taylor. Videre treffer vi Corbin Berntsen som Kaptein Richards. Og Chris Warren Jr som Piersall. David Dayan Fisher som Garret. En del kjente navn, men prestasjonene kan vel diskuteres. Det samme kan vel kvaliteten på filmen også.

Depth charge er forresten en innretning ment brukt i anti-ubåt krigføring. Den er ikke designet for å skade selve ubåten, men ved hjelp av eksplosiver og trykket skal den tvinge ubåten til overflaten slik at den der blir angrepet av skip og fly.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse