Annonse

Filminfo og video

The Next Three Days

The Next Three Days

Karakter

4 
John Brennan lever et relativt idyllisk liv med kone, barn og god jobb. Vi møter familien hans på det som ser ut som en vanlig morgen.Kona Laura er i full firsprang ut døra etter å ha satt morgenens insulin og tatt det daglige familiebildet.Plutselig blir de invadert av FBI og politi som arresterer Laura.Hun skal ha begått et drap.

Laura blir ikke trodd og ender opp med en dom på 20 år i fengsel. Igjen sitter John som må ta vare på familien. Han er helt sikker på at hun er uskyldig og jobber hardt for å få henne ut. Etter tre år er alle ankemuligheter borte og Laura takler ikke lengre fengselslivet og prøver å ta livet av seg.Da er det bare en utvei.

Dette er en interessant vri på flukt fra fengsel tematikken som ofte brukes i filmer. Paul Haggis i seg selv er nok til å gi filmen et visst kvalitetstempel. På Cv'n har han den Oscarnominerte filmen Crash og flere James Bond filmer.Denne filmen er ikke preget av de store action-sekvensene,det meste av handlingen ligger på et psykisk plan der det kreves at man klarer å sette seg inn i de moralske aspektene av historien.Det er allikevel noen temmelig harde voldscener.

Det hjelper jo selvsagt når man jobber med kvalitetskuespillere som Russel Crowe, han er som vanlig flott i sin rolle og det er kanskje ikke den mest utfordrende rollen jeg har sett han i, men det er en rolle som krever mye tilstedeværelse og nærhet. Hans kone spilles av Elizabeth Banks som bringer frem en akkurat passe sår Laura til at hun fremstår troverdig som en uskyldig dømt kvinne. I andre roller møter vi blant annet Olivia Wilde fra tv-serien House og Liam Neeson.

Alt i alt er dette en stødig og god film fra Paul Haggis. Den engasjerer og den leker med en problemstilling som er kommet mer frem i lyset de siste årene. Hvordan lever familien videre når et av medlemmene i familien har blitt dømt for en kriminell handling. Hvordan leve videre når man er sikker på uskyld, men systemet svikter? Hvor langt er desperate mennesker villige til å å når de ikke får den hjelpe de har krav på?

Filmen skårer dessuten på et godt utvalg når det kommer til ekstramateriale. De har både sletta og utvidede scener, cast moments, Men of The next three days, Making of og Directors commentary.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse