Annonse
Harry Potter og dødstalismanene - Del 2

Karakter

5 
Del to av Harry Potter og Dødstalismanene begynner der forrige delen slapp. Nå gjenstår det å finne de resterende dødstalismanene og få tatt knekken på Voldemort en gang for alle, en oppgave som ikke er så altfor enkel. Harry, Hermine og Ronny reiser tilbake til Galtvort hvor det sies at en av talismanene befinner seg.

J.K Roling har virkelig trått til i siste delen av filmen. Her hentes alle løse tråder opp og du får svar på det meste du har lurt på om Harry Potter. Mange i Potter-universet er slettes ikke de som de har gitt seg ut for å være og det er mange hemmeligheter som verserer og etterhvert kommer for dagen.Filmen er full av fart og action, så man merker ikke at de 2 timene og 10 minuttene går forbi oss før rulleteksten dukker opp.

Det er ingen tvil om at skuespillergalleriet har fått mye å bryne seg på. Selveste Voldemort spilles av Ralph Fiennes som gjør en mesterlig jobb. Det eneste man kan utsette på denne karakteren er sminkejobben som noen ganger er litt for dårlig. Helena Bonham Carter er fantastisk i sin rolle og samme gjelder Alan Rickman. Det er også tydelig at de tre hovedrolleinnhaverene har utviklet seg mye siden første filmen. Trylleformler ramler ut av munnen deres med den største letthet og får dermed selv de mest absurde situasjoner til å føles som en handletur på Kiwi.

Forventningene til siste filmen om Harry Potter har vært mange, og filmen har fått relativt gode kritikker i utlandet.Filmen er faktisk ikke så verst. Jeg likte denne delen bedre enn første delen som jeg syns var ganske langdryg.Denne delen nøstet opp de tingene jeg lurte på, på en grei og oversiktelig måte. Det var action fra begynnelse til slutt og dermed virket ikke filmen for lang. Karakterene er dynamiske og tar nye steg inn i voksenverden midt i kaotiske ruiner av Galtvort.


Det som derimot trekker ned er til tider ganske dårlig sminke. På det tekniske planet så er det noen scener hvor 3D effekten ikke fungerer optimalt. Mange i publikum sjekket stadig brillene sine når disse scenene var, så jeg var ikke eneste som så det. I et så stort filmprosjekt som dette burdte 3D effektene vært på plass. Dette gjaldt ikke veldig ekstreme scener heller, da kunne man sett litt mellom fingrene på det. Ofte var det scener der man så figurene langt fra eller helt nærme.3D er genialt når det virker men kan også være slitsomt for øynene, desto mer slitsomt blir det når man ikke klarer å få fokusert ordentlig.

Det er helt klart at det er trist for mange at Harry Potter serien er over for nå, men samtidig så er det litt viktig å tenke på at det er greit å slutte mens leken er god.Harry Potter universet har virkelig underholdt folk i alle aldre siden første bok og film ble utgitt, og det er et fantastisk verk som virkelig har satt sine fotspor i eventyrets verden. Filmteknisk var de første filmene mer nyskapende enn denne siste.Her har det vært viktigst å fokusere på historien og å gi serien en verdig slutt. Dette synes og det har de absolutt lykkes med.En ting er sikkert, Hary Potter fans kommer til å elske denne filmen, akkurat som de har elsket de forrige.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse