Annonse

Filminfo og video

Akutten: Sesong 1

Jeg engasjerte meg aldri stort for Akutten da den gikk på tv de to første gangene (kanskje var det tre), men så ble det til at jeg i mangel på noe annet ble sittende og følge med litt. Dette var da sesong to, så sesong 1 så jeg for første gang nå, og det var i grunnen ganske så ok. Så nå vurderer jeg å se resten av sesongene også, det er kommet 15 sesonger i alt, og ble avsluttet i 2009.  I alt 331 episoder. Hovedkarakterene vi treffer på er Dr Mark Green, spilt av Anthony Edwards. Dette tror jeg er min favoritt i serien på de fleste måter. Så er det Dr. Ross, han spilles av George Clooney, og denne serien regnes som hans karrieregjennombrudd. Videre møter vi Dr. Susan Lewis, hennes rolle spilles av Sherry Stringfiled. Som Dr. Peter Benton treffer vi Eric La Salle. En av seriens hovedkarakterer, og som har spilt i flest episoder, er Dr John Carter som i første sesong er student ved Cook County Hospital. Det er Noah Wyle som spiller den unge, litt naive men ivrige legestudenten.

Det er mange med i Akutten, som seg hør og bør på et akuttmottak, men det er da som nevnt over seks hovekarakterer som vi treffer. Ikke bare i jobben og med deres problemer der, men vi treffer dem også i privatlivet og får oppleve litt av hva de sliter med hjemme fra jobben.

Serien er i grunnen fengende, tidvis rørende og spennende. Det som skjer på akuttmottaket er ganske så realistisk med tanke på skader, skadeomfang og lignende. Dette gjør det hele mer severdig i mine øyne og 19 timer går fort unna.

Blant ekstramaterialet på denne dvd-utgaven finner man bl.annet Medical Realisme on ER og med tanke på at jeg finner ekstramateriale på filmer ganske kjedelig som regel, så var dette helt klart en bonus for meg. Man får også bortklipte scener og behind the curtains.

Serien er blant mange regnet som en av de mest dramatiske tv-serier i historien, uten at jeg verken skal si meg enig eller uenig i dette. Denne DVD-utgaven inneholder 8 disker og alle episodene fra første sesong - i alt 25. Piloten ble vist på NBC 19 September i 1994. Serien er blitt nominert til 124 Emmy og fikk 23.

Er du i beita for en god serie å se på nå på sommerhalvåret så vil jeg anbefale deg å starte på Akutten.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse