Annonse

Filminfo og video

nglagrd - Sommeren Etter

Det er gått ett år siden vi traff Fanny (Helena Bergström) og Zack (Rikard Wolff). Nå er det sommer igjen, og de vender tilbake til den lille byen i Vestergötland. Byen er seg selv lik, det er fortsatt intriger og konflikter mellom beboerne, og selv om Axel (Sven Wolter) har sagt han skal bygge opp Änglagård etter en brann er han fortsatt interessert i å kjøpe gården fra Fanny. Og Mårten, (Jakob Eklund) han viser sin interesse for Fanny, helt uvitende om at hun er hans bror. Det viser seg også at Gottfrid (Ernst Günther) og Ivar (Tord Peterson) også har en bror. En de ikke har hatt kontakt med på mange år, Sven, som reiste til Amerika for mange år siden.

Hele Änglagård er spente, og de venter. Nu kommer dom! Ivar og Gottfrid er vel de som gleder seg mest og under velkomstkaffen tar Ivar frem et brev, et brev som viser at han har vunnet en god slump penger. Han mener det kan komme godt med til oppbygningen av gården, men Fanny mener han bør bruke det på seg selv. Det er dog ikke alle som er like glade for at Fanny og Zack er tilbake, og de lar ikke sjansen gå fra seg til å informere dem om dette. Og Rut (Viveka Seldhal) er bekymret for Mårten som ikke vet at Fanny er hans søster, så hun maser om at Axel skal fortelle han om det. Men anledningen lar vente på seg …

Stemningen i filmen er lik den første, men her får karakterene mer personlig preg synes jeg, spesielt samtalen mellom Gottfrid og Ivar etter at Ivar har fortalt at han har vunnet penger tar oss litt mer inn i deres tanker og følelser.. Gottfrid er en smule snurt for at Ivar ikke har fortalt han noe om det. Under middag hos Axel og Rut foreslår Fanny at Ivar kan bruke pengene på en reise for han og Gottfrid, til USA, slik at de kan treffe sin bror Sven igjen. Reisen til Amerika er noe av det største i livet for Gottfrid. Ikke bare er han i Amerika, han skal treffe sin bror igjen også. Og han får dra med Ivar, Fanny og Zack, de kjæreste han har.

Denne filmen er like god som den første og byr på både latter og tårer. Den byr på et par overraskelser som kanskje ikke er så store overraskelser allikevel. Skuespillerne er de samme, eneste nye vi treffer er Ron Dean som spiller Sven. Det er Colin Nutley som står for regien denne gangen også. Dette er en film du absolutt bør få med deg.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse