Annonse
16 år er gått og Fanny (Helena Bergström) driver en kafé i Spania. Hennes datter Alice vil til Sverige og finne sine aner. Hvem er hennes morfar? Og vil ikke Fanny en gang for alle vite hvem som er hennes virkelige far? Var det Ivar eller var det som hennes mor skrev i brevet til Axel (Sven Wolter), at det var han?

Mye har skjedd î den lille byen på 16 år. Noen har falt fra, noen har giftet seg og andre har skilt seg, barn har kommet til. Hemmeligheter om skjulte lengsler og følelser deles.

Det er et stort sjokk for beboerne når Alice tropper opp, i kirken, under en begravelse. Mange husker 17 år tilbake, da Fanny entret kirken i sin morfars begravelse. Og saken blir ikke bedre når Fanny og Zack (Rikard Wolf) også dukker opp. Komplikasjoner oppstår, rykter sprer seg som ild i tørt gress. Det trygge og faste rotes opp i, venner blir uvenner.

Det er ikke alltid ting blir som man håper, og jeg håpet at denne filmen var like god som sine to forløpere. Men slik er det ikke. Jeg må vel si, at igjen har Nutley laget en god film. Langt fra like bra som de to forrige, men til en viss grad holder den stand. Men, den er rotete synes jeg. Hvem er faren til Fanny, hvem er faren til Alice, hvem er ditt og hvem er datt. Det har på en måte utspilt sin rolle, og det burde nok stoppet etter andre sommeren. Som om ikke rotet var nok så tar slutten en vending som ikke falt helt i smak for meg

Filmen er helt uten glamour også denne gang, og det gjør den kvalitetsmessig bra Karakterene har eldes merkbart, noe som ikke er så rart, det har tross alt gått 16 år siden vi traff dem sist. Grått hår, rynker og litt mer pondus hist og her. Dette er også gjort på en god måte. Som i de to andre filmene bruker Nutley tilbakeblikk hos karakterene som en virkningsfull effekt. Det er koselig å se Gottfrid igjen da, selv om det bare er for noen få sekunder.

Et par av skuespillerne har falt fra, men vi treffer igjen Tord Peterson som Ivar, Reyne Brynolfsson som presten Henning, Ing-Mari Carlsson treffer vi igjen som Eva, like mye i mot Fanny og Zack som før, et lite gjensyn i noen tilbakeblikk med Viveka Seldal som Rut . Mårten, Fannys bror spilles fortsatt av Jakob Eklund og Per-Ove, som nå er gift, spilles av Jan Mybrand. Samtlige gjør et godt stykke arbeide, i tillegg til de tidligere nevnte. Det er Maria Lundqvist som vi treffer i rollen som Per-Oves kone.

Vel, når man har sett de to andre så burde man kanskje få med seg denne siste også. Selv om jeg ikke ville savnet og ikke sett den, men det er lett å si nå etter at man har sett den. For hadde jeg ikke det ville jeg selvsagt undret på hva som skjedde. Men, jeg er ikke enig med tittelen at alle gode ting er tre
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse