Annonse
Hugh Laurie - Let them talk

Karakter

5 

Hugh Laurie er for de fleste kjent som den rappkjefta Dr. House i tv-serien House, men han har også hatt en drøm om å synge blues.

For noen uker siden proklamerte Hugh Laurie på Graham Norton show, at det var dette han alltid hadde drømt om å gjøre, før han slo seg løs med singelen You don't know my mind på scenen. Det verste var at det fenget.

Cd'n Let them talk starter rolig med St.James Infirmary som er rolig og behagelig, med et heftig midtparti.En av de beste versjonene av denne ble spilt inn av Lois Armstrong i 1928. Så kommer låten You dont know my mind som har en fengende herlig bassrytme som passer godt til Hugh Lauries raspete men allikevel behagelige stemme. Sakte men sikkert bygges plata opp og det blir mer tempo og rytmer som fenger.Plata har en god oppbygging og nedkjøring som gjør den behagelig å høre på.

Dette er et solid produkt fra en relativt nybegynner på Blues-området. Han har en god stemme som faktisk egner seg til mer enn å kjefte huden full på turnusleger i House. Den er noe raspete, men den er unik og har en varme som passer godt til denne typen musikk. Han har dessuten fått med seg et vannvittig bra ensemble som inkluderer Jay Bellarose, Ryan Freeland, Patrick Warren og vokalistene Jean McClain og Gennine Jackson-Francis.

Foruten å ha vokalen så spiller Laurie også piano og gitar på en del av låtene. Det er tydelig at dette har vært et drømmeprosjekt for han, hvor han virkelig har trådd inn i de gamle bluesklassikernes fotspor. Det skal sies at han har vært modig, for med disse klassikerne er det svært lett å feile fullstendig. Men han har lykkes i å gi låtene nytt liv med respekt for materialet han har jobbet med. Dette er et prosjekt som nok kan åpne fleres øyne for god gammeldags blues, selv om det er en god gammeldags humoristisk brite som synger.

Artist: Hugh Laurie
Plate:Let them talk
Label: Warner Music
Sjanger: Blues
Format: CD/Vinyl

Karakter: 5 av 6
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse