Annonse
Hjelp, vi er i filmbransjen

Karakter

4 
Det er ett år siden Glenn ble sammen med dama og han stikker hjem fra jobben på Video Nova, for å overaske henne med blomster og en reise til Kreta. Vel hjemme finner han henne på kjøkkenet i undertøyet og med armene rundt en annen mann med krem på strategiske steder.Dette knuser selvsagt Glenn som heldigvis har tre kompiser som ser sitt snitt til å tilby han en sofa og masse broderlig kjærleik.


En kveld etter en tur på kino får Philip en strålende ide: De kan jo arrangere en fake audition for å skaffe Glenn en ny dame slik at han glemmer Gina. Glenn blånekter, som enhver normal fyr ville gjort. Men plutselig en dag når han kommer hjem er nabolaget overstrødd med postere om en audition og i stua er dommerpanelet satt opp. Plutselig finner de både dame til Glenn, skuespiller og investor til filmen som de ikke har tenkt å lage. Så hva gjør de da? Lager film selvfølgelig, med ingen ringere enn Petter Stormare og en drage. Kan dette gå galt?

Dette er et perfekt eksempel på Murphys lov fordi alt som kan gå galt, går så galt som det kan gå. Penger blir gitt bort gratis, kassa blir tom, biler krasjes og forsikring mangler. Dette er selvfølgelig med å skaper en del morsomme situasjoner, men viktigst av alt så tar det historien og karakterene ned til et mennesklig nivå som gjør det lett å relatere seg til dem. De er alle rundt 30 og har hatt sine drømmer de har gitt slipp på. De havner ganske uten å mene det i en bransje de har null peiling på, men på tross av hindringer så ser de prosjektet til endes. De tørr endelig å satse på både det ene og det andre planet og alle hjerter gleder seg!

For det gjør man. Det er et karaktergalleri det er umulig å ikke like. De fleste av oss kjenner en som Glenn, som sitter i Videokiosken og drømmer om å lage film, men aldri tørr å ta steget fullt ut. De fleste av oss kjenner en som Philip som har så grandiose tanker at han ikke ser noen begrensinger i forhold til hva han og de rundt han kan klare.

Det hjelper selvsagt at det er et vannvittig flott samspill mellom skuespillerne. Odd-Magnus Williamson(Philip) og Henrik Thodesen(Glenn) spiller utrolig godt mot hverandre. Stein Johan Grieg Halvorsen som spiller Kim minner ekstremt om Zack Galifianakis til tider, og er en av karakterene som står for en del ablegøyer sammen med Stig Frode Henriksen.Christian Rubeck er perfekt i rollen som den arrogante og selvopptatte Wilhelm Krag.


En annen som faktisk imponerer er Jenny Skavlan som spiller Lindas venninne. Isabell kjenner hverken sin besøkstid eller bunnen av flaska, men er en knakende god veninne og wannabe blogger.Hun er lite selvhøytidelig og sørger for en del morsomme innslag. Det som er så flott med denne filmen er at dialogene faller relativt naturlig og det faktum at dette er en gjeng som har jobbet godt sammen lyser igjennom. Dette er en gjeng som elsker film, elsker alt film står for og koser seg med det de driver med og hverandre.

På mange måter er filmen en hyllest til 80-tallet noe som viser i både styling og musikkvalg. Det refereres til 80-tallets ungdomsfilmer og det er referanser de fleste vil kjenne igjen. Stylingen er enkel og full av 80-tallets farger og tuperte lugger.

For meg var dette en positiv overaskelse. Jeg gikk inn i salen med tanker om at dette var et kynisk og småsarkastisk spark i ræva til den norske filmbransjen og dens støtteordninger, men skjønte fort at filmbransjen var bare en liten del av filmen. Det var de mennesklige egenskaper og relasjoner som sto i fokus og de sjarmerende karakterene gjorde det til en utrolig koselig film. Den er morsom, men ikke overveldende. Den er avslappet, keitete, hverdagslig og det kunne like gjerne vært din vennegjeng som var på skjermen. Absolutt en herlig sommerfilm!
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse