Annonse

Filminfo og video

To p rmmen

Da jeg tok med min datter (eller ble dratt med er kanskje mer riktig å si) på To på rømmen på kino tidligere i år ble jeg meget positivt overrasket over hva filmen faktisk ga. Jeg hadde ingen forventninger, og visste ikke så veldig mye om filmen før jeg reiste. Jeg visste at den skulle spinne på Rapunzel og hennes lange hår, men ikke helt hva.

Historien tar for seg Rapunzel og hvordan hun er fanget i et høyt tårn av en ond heks. Rapunzel er egentlig en prinsesse, men ble kidnappet av den onde heksen da hun fant ut de magiske kreftene til Rapunzels hår. Men Rapunzel kjeder seg i tårnet sitt, og har lyst til å utforske verden. Ikke minst har hun lyst til å ta en nærmere titt på alle lyktene som blir sluppet opp i luften på hennes bursdag. Inn i bildet kommer tyven Ryder. Han har nettopp stjålet kronen fra slottet og er en jaget mann. Han finner tårnet til Rapunzel og lover etter hvert å ta henne med for å se på lyktene. Men ferden er ikke alltid like lett, spesielt ikke når man blir jaget av slemme tyver, onde hekser og en meget innbitt hest.

Som vanlig med Disney-filmer så er dette underholdning for hele familien uansett kjønn og alder. Vi satte oss ned hele familien for fire når vi skulle se på denne filmen, og vi koste oss alle mann. Historien er meget god, og man sitter og heier på de gode og buer på de onde. Noe overdrevent kan man kanskje si det er, men hvorfor skulle man bry seg om det? Det magiske håret er nesten en karakter i seg selv. Og for ikke å glemme hesten Maximus som er en fantastisk god karakter.

Jeg har sett filmen med både engelsk og norsk dialog, og dette er faktisk en av få filmer hvor jeg syntes den norske versjonen er bedre enn den engelske. Marion Ravn og Christian Ingebrigtsen leker seg gjennom dialogen på en meget lett måte og sangene sitter som støpt. Mandy Moore og Zachary Levi gjør på ingen måte en dårlig jobb i sine tolkninger de heller, men syntes allikevel ikke de strekker seg helt opp på samme måte.

Bilde
Er det en ting man kan si om de nyeste Disney-filmene, så er det at bildekvaliteten har vært helt på topp. Og med To på rømmen har ikke dette forandret seg noe. Med 1080p og en ratio på 1.78:1 er det rene lekkerbisken vi blir servert. Fargene er til tider meget overdrevet i styrke, og det mørke er til tider overdrevent mørkt, men det hjelper bare til å sette tonen i filmen. Og når man tar og ser på hvordan håret flyter rundt omkring på filmen kan man ikke annet enn å sitte tilbake i beundring over et fantastisk produkt. To på rømmen er en film som er laget for HD, og HD er laget for To på rømmen.

Lyd
Med DTS_HD Master Audio 7.1 får man et lydspor som faktisk til tider klarer å utfordre alle syv kanaler i systemet. Det er dialog i mesteparten av filmen, men de scenene med mer action er flotte å høre på. Dialogen er skarp, og når det først er lyd i de andre høyttalerne er dette gjengitt veldig godt. Og musikken er som alltid i Disney-filmer et meget godt tillegg.

Konklusjon
Det er liten tvil om at dette er en av de bedre animasjonsfilmene som har kommet i år, i hvert fall som jeg kan huske å ha sett. Historien, musikken, animasjonen og de fantastiske bildene vi får kastet mot oss gjør at To på rømmen rett og slett er en av filmene man bare må ha i filmsamlingen sin.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse