Annonse
Da jeg åpnet posten og plukket opp denne boksen hørte jeg et hvin i huset, og min sønn kom løpende til og nesten rev boksen ut av fingrene mine. Han er en meget stor fan av Kaptein Sabeltann (hvem av barna på den alderen er ikke det?) og alle pirater uansett hvem det er blir referert til som Kaptein Sabeltann. Og når han nå da fikk en matboks med Kaptein Sabeltann fylt med fire filmer, så var ferien reddet.

Boksen inneholder fire forestillinger:
-    Drømmen om Kaptein Sabeltanns rike
-    Jakten på den magiske diamant
-    Grusomme Gabriels skatt
-    Den forheksede øya

For det er jo ikke filmer som er med her, slik man filmer vanligvis er. Dette er en filmatisering av showene som har gått i Kristiansands Dyrepark, noen av forestillingene er med barn, mens noe er filmet uten publikum tilstede. Og alle fire er i ekte Kaptein Sabeltann-stil.

Selv er jeg ikke helt imponert over hele Kaptein Sabeltann-eventyret, og skjønner liksom ikke helt hva som er greia. Men Terje Formoe har vært meget dyktig og har klart å skape en karakter som i all sin ondskap er en meget populær person. Det sier seg jo litt at de små barna heller klapper for kapteinen, som tross alt skal være en ond person, enn for de gode innbyggerne i Kjuttavika. Men de unge sitter som klistret foran på forestillingene, eller som hos meg foran TV’en og synger med når de velkjente låtene ljomer gjennom høyttalerne.For musikken er store deler av showet til Kaptein Sabeltann og jeg må faktisk innrømme at noe av musikken til tider er ganske fengende. Man tar seg fort i at man synger med når selve kjenningsmelodien blir spilt, og flere av sangene har ganske fengende toner.

Det ser heller ikke ut til at de minste bryr seg noe om at det er forskjellige skuespillere som bytter på å spille Kaptein Sabeltann heller. Terje Formoe spiller faktisk bare Sabeltann i to av forestillingene, mens det er Svein Roger Karlsen som spiller i de to andre. Men med all sminken og kostymene så må man ganske tett innpå for å faktisk kunne se forskjellen.

Som nevnt i begynnelsen så er denne boksen en fantastisk gave til en Kaptein Sabeltann-fan, ikke bare får de fire gode og underholdende dvd’er, men de får også den flotte matboksen som de kan vise frem til hele familien.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse