Annonse

Filminfo og video

Alfa og Omega

Humphrey er en livat ulv som er kjapp i hodet og har alltid en kjapp kommentar på lur. Han finner på en rekke ablegøyer, og det kan han, siden han er omega i flokken. Kate er hans rake motsetning. Hun er en alfa og hennes sjebne er å en dag gifte seg med en annen alfa og forene vestsideflokken og østsideflokken. Men, kjærlighetens veier er uransakelige, som vi alle vet.

Under et fullmånemøte med Garth, som er østsideflokkens kommende leder og Kates bestemte make, sniker Katie seg unna. Hun treffer på Humphrey og i et ubevoktet øyeblikk blir de begge truffet av piler. Ikke av amors piler, men av skogvokterenes bedøvelsespiler. Da de våkner opp befinner de seg i Idahoe, i en annen park. Og meningen er at de skal starte en ny ulveflokk der. Men dette strider i mot alt Katie er opplært til, så ved hjelp av en eldre kanadagås og en britisk gås begir de seg ut på en strabasiøs og eventyrfyllt reise på vei hjem til Jasper National Park og familien. Og de har, selv om de ikke vet det selv, bare frem til neste fullmåne, for er ikke Katie tilbake da, så vil østsideflokkens leder Tony starte krig mot vestsideflokken, til stor fortvilelse for deres leder Winston. Og også for Garth, som har ult sammen med en omega, Lilly, som er Kates blåøyde lillesøster.Dette er en søt og artig film. Noen spennende sekvenser som seg hør og bør i en slik film. Artige replikker og en grei story. Det skjer noe så og si hele tiden, og dette uten at det blir masete eller forvirrende. Den flyter greit og animasjonene er helt greie. Og jeg elser mamma Eve sin smilende og sjarmerende måte å komme med trussler på. Man ser fort at dette er en film som vil gi det lille ekstre i opplevelse dersom man hadde sett den i 3D, noe man har muligheten til om man har det rette utstyret, for disken inneholder både 2D versjon og 3D versjon.

Velger man å se filmen på orginalspråket treffer man Hayden Panettiere som Kate. Justin Long har stemmen til Humphrey, Danny Glover er Winston, Kates far. Som Lilly møter vi Christina Riccie og som Tony treffer vi avdøde Dennis Hopper. Med små barn velger man gjerne den norske versjonen, og da treffer vi på Ida Wolten Worsøe, Jørn-Bjørn Fuller-Gee, Nils Ole Oftebro, Jakob Oftebro, Kjersti Elvik og Erik Hivju. Selv foretrekker jeg orginalversjoner på de fleste animasjonsfilmer, men synes denne fungerte meget bra på norsk også.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse