Annonse

Filminfo og video

Gnomeo og Julie

Shakespears drama om Romeo og Julie er blitt oppført utallige ganger, både som teaterstykker, men også som film. Og nå kommer enda en versjon av det klassiske kjærlighetsdramaet hvor vi møter familiene Montague og Capulet som i mange år har ligget i feide med hverandre. Denne gangen med en litt annen vri enn man kanskje er vant med, for hovedrollene her, det er hagenisser. Og som alle vet, lever hagenisser sitt eget liv når vi mennesker ikke er til stede og ser dem.

På hver sin side av hagegjerdet bor hagenissene som er i strid mot hverandre. De kappkjører med gressklippere og finner på forskjellige fantestreker for å gjøre livet uutholdelig for hverandre. Men, noe skjer den dagen Tybolt jukser i gressklipperkappløpet mot Gnomeo, og Gnome i sin jakt på hevn følger etter en mystisk person som selv er ute på jakt. På jakt etter den sjeldne Amorspilorkideen. Sjokket er stort da han oppdager at det er Julie, men det er alt for sent for disse to, de er forelsket. Og alle vet jo at en fra den blå siden og en fra den røde siden ikke kan omgås hverandre, og for Julie blir det veldig vanskelig å komme fra alt liv i hagen, da hennes far vil ha henne stående på pidestallen til evig tid, i redsel for å miste henne slik han mistet hennes mor.

[bilde]2011/30/7133[/bilde]

Dette må vel være den mest sjarmerende animasjonsfilmen jeg har sett så langt i år. Den har humor, spenning, drama og kjærlighet. Alt dette til fengende toner av Elton Johns sanger, enten fremført av han selv eller gjesteartister. Man får lyst til å synge med, man ler og man tørker en tår i ny og ne. Vi møter en gjeng herlige hagenisser i alle størrelser og fasonger, i tillegg til en frosk og rosa flamingoer.

Denne filmen byr på alt det en god familiefilm bør. Helt klart en film som vil passe både store og små, det kan hende de minste i familien vil kunne bli litt skremt av enkelte scener, men med en voksen ved sin side burde det nok gå bra. Min medkritiker på 8 år syntes filmen var suveren. Han omtaler den som litt trist, litt skummel og kjempe morsom. Da vi hadde sett den ferdig spurte han om vi kunne se den i morgen også. Jeg har dog en ørliten mistanke om at jeg syntes den var litt bedre enn hva han gjorde. Jeg koste meg ekstra fordi jeg kjenner historien om Romeo og Julie, i tillegg til at jeg alltid har likt musikken til Elton John.

Filmen har ganske ok ekstramateriale, man finner alternative sluttsekvenser, utelatte og alternative scener, en liten froskeprat, Elton som bygger en hage og musikkvideoen Crocodile Rock som absolutt var min favoritt. Helt ypperlig på en søndagsmorgen å sparke dagen igang med fengende musikk.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse