Annonse

Filminfo og video

The Tourist

The tourist

Karakter

4 
Den amerikanske mattelæreren Frank er deppa etter et samlivsbrudd og finner ut at den beste kuren er en tur til Europa. På toget fra Paris til Venezia treffer han en kvinne som forandrer livet hans for alltid. Elise er vakker, sofistikert og en mester i å manipulere. Han befinner seg plutselig i en bizzar verden som er ulik noe annet han har opplevd, og ikke minst han befinner seg i Interpol og en mafiaboss sitt søkelys.

Manuset er lett og lekent, selv om manusforfatteren ikke akkurat har oppfunnet kruttet. Det er noen morsomme tvister her og der som virkelig løfter manuset opp et hakk. Det som er denne filmens styrke er omgivelsene og ikke minst skuespillerne.

Vi følger Elise gjennom små caféer og togstasjoner i Paris til vakre hotell i kanalbyen Venezia.Frank er som en ekte turist, knotete og klumsete med kartproblemer. Angeline Jolie gir Elise akkurat den finessen en slik karakter trenger og hun er veldig overbevisende i rollen. En rolle som krever mer i tilbakeholdenhet enn action. Johnny Depp har tatt litt av Jack Sparrow sin humor med seg inn i rollen som Frank.Han gir Frankden småklumsetheten som trengs for at rollen skal være overbevisende. Frank skal være en jordnær karakter som befinner seg i en uvant og merkelig situasjon, noe Depp får utmerket frem. Men dette er ikke noen utfordrende rolle for han, men derimot en herlig flørt med det kommersielle.

Blu-ray utgaven scorer høyt på masse morsomt og interessant ekstra-materiale og ekstra funksjoner.Foruten regissørens kommentarer finnes det klipperull, alternativ og animert tittelsekvens, action i Venezia og småprat på kanalen.Stort sett er lyd og bilde greit, men lyden kan på enkelte deler virke noe hul. Bonusmaterialet viser en gjeng skuespillere som ser ut til å ha moret seg stort i dette prosjektet, noe som synes godt.

Filmen har fått ganske blandede kritikker, men mottok blant annet 3 Golden Globe nominasjoner for beste kvinnelige og mannlige hovedrolle, samt beste film. Det er en lekker film om man tar den for det den er; en  litt over gjennomsnittet action-thriller med småkomiske øyeblikk.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse