Annonse

Filminfo og video

How Do You Know

How do you know?

Karakter

3 

Lisa Jorgenson har oppnådd mye på sine 31 år. Blant annet har hun vært en av de beste kvinnelige softball spillerne, men hun har ikke hatt like stor suksess på kjærlighetsfronten. Sannsynligvis fordi hun stort sett dater idrettsstjerner. Siste i rekken er Baseball-spilleren Matty. Han er en narssisist som tror han er verdens navle men han er også en ganske ålreit fyr.Men Lisa har også truffet en annen fyr som heter George Madison og som er like håpløs som henne når det kommer til kjærlighet. Hans liv er dessuten med å gå til helvete. Vil Lisa finne ut hva hun vil, hvilken fremtid hun vil ha og ikke minst hvilken mann hun ønsker seg?

Når det kommer til historien i filmen så er det et klassisk tema: En dame må velge mellom 2 menn som er totalt forskjellige. Som vanlig i James L. Brooks sine filmer, er karaktergalleriet godt utviklet og relasjonene dem imellom er interessante selv om de kan virke litt overfladiske innimellom.

Brooks samarbeider med Jack Nicholson igjen, akkurat som i As Good as it gets, men Nicholson har en mindre rolle her. Den kvinnelige hovedrollen spilles av Reese Witherspoon som er perfekt for rollen. Hun er akkurat passe sårbar og gir karakteren akkurat passe med impulsivitet og forvirring. Det hjelper selvsagt at hun støttes opp av de to gode mannlige skuespillere Paul Rudd og Owen Wilson.Dette er en herlig og avslappende film om mennesker som er totalt forvirret og som er litt oppgitt over tingenes tilstand. Lisa har for eksempel en haug selvhjelpspostits på speilet, men finner jo fort ut at ingen av de hjelper når det virkelig gjelder. Det er lett å føle med karakterene som har en naturlig utvikling både karaktermessig og relasjonsmessig. Det er ikke et mesterverk på noe som helst plan, men den er god for det den skal være, en romantisk komedie med et lite fnugg substans.Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse