Annonse

Filminfo og video

Mann Mot Natur

”This is horrible; this must be the worst thing I have ever tasted” - Bear Grylls som spiser et stort insekt

Mann mot Natur som dokumentar-serien heter så bombastisk på norsk er en overlevelsesdokumentar som tar for seg ulike miljøer, fra snødekte fjell, til kokende ørken og forvirrende jungler.

Serien sin styrke er dens programleder, og variasjonen i miljøene. Igjennom programleder Bear Grylls sin framtoning og vilje til å utsette seg for fare får serien etter min mening det lille ekstra og man vet nesten aldri hva han finner på neste gang, enten det er push ups naken i snødekte fjell eller å gomle tjukke larver i jungelen.

Samtidig så bærer serien preg av å ha gått på TV, og ofte får man unødvendig synopsiser av handlingen så langt, som helt klart kommer av det har vært en reklamepause. Verre er det at episodene blir veldig formulariske i sitt oppsett hvor hver episode inneholder de samme elementene, med noen miljømessige variasjoner. Personlig så ble dette litt irriterende men formularet var så greit at man ikke tenker så mye over det, og nyter episodene.

Videre har serien fått en del kritikk fordi at serien gir inntrykk av det er Bear grylls alene i en myriade av forskjellige miljø med ytterst få hjelpemidler, men dette er jo bare delvis sant, men enhver med litt fornuft skjønner jo at han har med seg et team og en kameramann. Kritikken går også på at enkelte scener er iscenesatt og regelrett falske og dette er mer alvorlig, men likevel trumfer underholdningsverdien eventuelle produksjonsmessige feil for mitt vedkommende.

Konklusjon
En dokumentar om overlevelsesteknikk med mye underholdning og kanskje litt lite overlevelsesteknikk. En serie med Ray Mears eller Les Stroud hadde nok gitt deg en grundigere innføring, men samtidig er ikke det Mann Mot Natur handler om, den er nok først og fremst en underholdningsserie og som dette fungerer serien særs godt. Så kunne du tenkt deg en dokumentar-serie med fantastisk natur, en dæsj Fear Factor, god underholdning og som samtidig gir deg gode overlevelsestips, så kan du så absolutt sjekke ut Mann Mot Natur.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse