Annonse

Filminfo og video

Biler 2

Biler 2

Karakter

0 
Lynet McQueen er akkurat kommet tilbake til vennene sine etter en turné da han blir utfordret til å delta i Grand Prix VM. Han tar med seg teamet sitt og kranbilen Bill på et eventyr rundt i verden. På veien møter de mange problemer, nye venner og ikke minst fiender.

John Lasseter har regien også her, slik som han har hatt på en god del av Pixars animasjonsfilmer. Toy Story skaffet han nominasjon til en Oscar. Både Monsterbedriften og Biler ga han nye nominasjoner.Vil Biler 2 gjøre det samme? Tvilsomt. De andre nominasjone og prisene har han fått fordi filmene hans har vært nyskapende innen animasjonsteknologien. Også Biler 2 er et mesterverk når det kommer til animasjonene.

Historien er som enhver annen Disney film: Helter som med sine venner møter hindringer og fiender. Moralske spørsmål blir reist og det gode vinner over det onde. Ingen overaskelser med andre ord. Filmen kan ses i 3D og 2D, men 3D effekten var ikke så veldig fremtredende, det gjør med andre ord lite om man ser den i 2D. Det skal sies at bildene er lekre, fargene klare og fine og lyden er helt ok. Noen av sangene som er lagt inn er litt treige, og passer kanskje ikke helt til en slik film selv om temaet i sangene passer.

Det er mulig at historien med alskens spioner, en konflikt rotet i kampen om naturressurser og moralske spørsmål som stilles kan være litt for avansert for de minste. Men der filmen skorter på innhold og underholdningsverdi tar den igjen så det monner på det tekniske.Selv om det ikke er mye nytt, så er det forbedringer.

Dette er en helt grei film for barn, men muligens vil voksne finne den litt kjedelig. Man har liksom sett det før i hundre forskjellige varianter. Ja det er biler som oppfører seg som mennesker, men det blir litt kjedelig i lengden, spesielt når man tenker på at den er nesten to timer.Og det er ikke til å stikke under en stol at det er grenser for hvor mange ganger man gidder å se historier som forteller om hvordan det ytre og materielle ting ikke betyr noe.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse