Annonse

Filminfo og video

I am number 4

John (Alex Pettyfer) er ikke som alle andre tenåringer. Han er nemlig jaget, på flukt fra noen som ønsker å ta hans liv. Og disse noen, de er heller ikke som alle andre, de er nemlig Mogadorianere. Jepp, du gjettet riktig: De er aliens. Og det er også John Smith. Han er fra planeten Lorien og er her på jorden sammen med sin vokter Henri (Tomothy Olyphant). For å komme seg unna, drar John fra by til by og skifter stadig identitet. Han vet at tre av de ni som kom seg unna planeten i tide er døde, og han kjenner på seg at han er nummer fire.

Filmen er basert på ungdomsboka med samme navn. Den er skrevet av James Frey og Jobie Hughes under pseudonymet Pittacus Lore. Planen er, etter sigende, at det skal gies ut fem bøker til, slik at man får en serie på seks. Noen spekulerer i om dette vil bli like populært som Harry Potter og Twilight. Hvor vidt dette vil skje, genstår da å se. I alle fall er dette en artig aliensfilm, mye action og spennende scener. Det er gode effekter uten at det tar helt av og Mogodorianene er fancy av utseende og de har også en liten posjon humor.

Selv har jeg ikke helt troen på at dette blir en like stor slager som hverken Harry Potter eller Twilight. Muligens den kan slå Twilight blandt gutta, men ikek blandt jentene. Jenter er for svake for bleke vampyrer. Men, filmen er god underholdning. Selve menneskelivet til john er klassisk: gutt flytter, får en venn og flere uvenner, treffer pen pike og forelsker seg. Det er ikke spesielt orginalt eller nytt. Men, her har vi jo det faktum at John er en alien, og det gjør det hele straks mer fengende og spennende. Jeg liker sci fi action hvor man ikke kan se at en alien er en alien, og slemmingene ser slemme ut uten å være overdimensjonerte og kjempeskumle. Min klare favoritt i filmen, det er Number Six.

[bilde]2011/31/7146[/bilde]

Skuespillerprestasjonene er helt greie, men jeg føler vel ikke helt at Alex Pettyfer er det beste valget med tanke på at han er 21 år gammel og skal spille en tenåring på 15. Han ser litt for gammel ut til det. Men, for all del, han gjør da en god nok rolle som den jagede aliensen John. Men, for oss som har sett han som Alex Rider i Stormbreaker (200&) er han alt for voksen i denne rollen. Henri, som er vokteren til John spilles av Timothy Olyphant, han har vi truffet før i The crazies, Rango og i serien Damages. Selv husker jeg han best som Pete i Dreamcatcher. Som Sarah møter vi Diana Agron, kjent fra serien Glee og Burelsque. Hun fungerer ganske godt som en 15-åring, men et litt bedre valg kunne nok regissør D.J Caruso gjort med tanke på de som skal spille tenåringer. Callan McAuliffe som vi treffer som Johns kamerat Sam er et bedre valg med tanke på at han faktisk bare er 16 år. Teresa Palmer treffer vi som nummer seks. Henne har vi truffet i trollmannens læregutt, Bedtime stories og The grudge 2, for å nevne noe.

Ekstramaterialet på denne blu-rayen er helt ok. De slettede scenene blir godt presentert av D.J Caruso. Man får et innblikk i becomming number six (jeg må si jeg digger henne). Så har vi tabber da, det er som regel alltid artig å få med seg, selv om det nok er en del ganger artigere å være der enn å se på dem.Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse