Annonse

Filminfo og video

Green Lantern

Green Lantern har premiere 5. august, og handler om testpiloten Hal Jordan som plutselig snubler over liket til en alien, og får en grønn ring av ham som gir ham overjordiske krefter, og medlemskap i en intergalaktisk skvadron som jobber for fred i universet.

Da jeg hørte at Ryan Reynolds skulle spille superhelten Green Lantern blei jeg i ekstase. Uten å vite noe videre om denne superhelten gleda jeg meg kjempemasse til å se filmen, ettersom Reynolds gjorde en ekstremt god jobb som Deadpool. Litt pussig at én skuespiller spiller to forskjellige superhelter/skurker, men jeg trodde det kom til å bli bra. Og Ryan Reynolds gjør en for så vidt god jobb, hvertfall de gangene han kun er Hal Jordan og ikke superhelten Green Lantern.For Green Lantern er egentlig bare spesialeffekter og ikke noe mer enn det. Filmen er veldig grunn, både i plot og karakterer, og det er utrolig synd, for den har så stort potensial, og med mange flinke skuespillere. Men hele filmen virker som om noen kom opp med en idé over natta, det virker som et førsteutkast av et manus som folk hadde dårlig tid med og var utålmodige med, verken plot eller karakterer er ordentlig utvikla. Dette gjør at til tross for gode skuespillere blir alt veldig middelmådig, fordi de ikke klarer å spille troverdig – fordi karakteren i seg selv ikke er troverdig.

Noe jeg elsker mest med superheltfilmer er når de lærer seg å være superheltene. Jeg elsker scenene i Spiderman hvor Peter Parker finner ut av de forskjellige tingene han kan gjøre etter å ha blitt bitt av edderkoppen. Jeg elsker hvordan Bruce Wayne skaffer seg utstyr og trener seg opp til å være Batman. Dette er noe som gjør at man seinere i filmen kan følge superheltene og føle at man er en del av eventyret, fordi man har sett hvordan de går fra å være vanlige mennesker til å bli noe spesielt. Green Lantern kunne også hatt sånne scener, og den har noen få, men man ser aldri hvordan Hal Jordan blir en god superhelt, fordi det aldri føles ut som han noen gang blir det. For mens Peter Parker og Bruce Wayne prøver og feiler gang på gang, feiler Hal kun én gang og nærmest gir opp, før han blir tvunget til å utføre noe helt middelmådig for et stort publikum. Og han utvikler seg ikke etter dette, og det gjør heller ikke filmen.For den er veldig treig til å begynne med, og kommer egentlig aldri ordentlig godt i gang, før den plutselig – og likevel altfor seint – er over. Da jeg så den følte jeg at den kunne vært så mye mer, jeg satt på kanten av stolsetet og gleda meg til det som kom til å komme – men det kom aldri. Den har ingen dybde og jeg blei ikke tilfredsstilt da jeg så den, i det hele tatt, jeg satt og lengta etter ting som ikke kom. Mye kunne gjort den til en veldig bra film, men regissøren utnytta seg ikke av det som kunne skilt den ut fra andre superheltfilmer. Helt fra starten av skjønte man hva som skulle skje, det går ikke an å spoile denne filmen fordi den følger en så oppbrukt oppskrift, uten å forandre på noe i det hele tatt. Og det er rett og slett kjedelig. Og selv om alle spesialeffektene er flotte så hjelper det ingenting når filmen er lang og veldig rett fram, og når man etter å ha sett den kun tenker, ”jaja – det var en superheltfilm.”
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse