Annonse
Malcolm Turner (Martin Lawrence) jobber som FBI-agent mens sønnen Trent (Brandon T. Jackson) lever guttedrømmen som rapper. Trent får tilbud om skoleplass, men vil heller at Malcolm skriver under en kontrakt som gjør han til artist, det vil ikke Malcolm høre snakk om. Som en del av overtalelsen følger Trent etter sin far under et oppdrag for FBI, det får konsekvenser. Trent blir vitne til et mord. Nå må far og sønn gå i dekning for ikke å bli likvidert av drapsmennene, samtidig som Malcolm må finne en måte å fakke skurkene på. En artistskole for jenter får et noe overraskende besøk av en sleivkjefta sørstatsbestemor, med seg har hun en kompagnong. Jakten på den viktige harddisken kan nå begynne.
 
Siden år 2000 har Martin Lawrence bekledd rollen som den hysteriske bestemoren Big Momma, og underholdt med suksess. De to første filmene av Big Momma er kjent for sine hysterisk morsomme scener, og ikke minst pinlige. Den tredje i rekken; Big Mommas: Like Fahter, Like son, sporer av her.
 
Historien i denne filmen er annerledes enn i de foregående filmene. Nå skal Big Momma gå i dekning hos en artistskole for jenter, og filmen klatrer så til de grader videre på den greinen. Til tider kan filmen minne om en filmversjon av TV-serien Glee. Sang, dans, forelskelse og konflikter preger filmen, og de hysterisk morsomme scenene er nærmest fraværende i filmen. Noen høydepunkter har den, spesielt de scenene hvor skolens vaktmester utøver sin lyst for Big Momma. Skuespiller prestasjonene er en fryd å se på tross en vaklende fortelling. Lawrence og Jackson utfyller hverandre perfekt som far og sønn. 


 
Denne filmen er en helt grei tenåringsfilm, men for den eldre garde vil den nok bli oppfattet som uinteressant og langdryg. Jeg ble veldig skuffet over handlingen i denne filmen. Big Momma filmene har alltid vært en familiekomedie hvor lørdagstacoen satt i vrangstrupen underveis i filmene. Denne har sine begrensninger på grunn av sin handling, og egner seg nok best som en 107 minutter lang filmkveld for skoleleie tenåringsjenter. Den er til tider underholdene, men jeg som gutt savnet den allsidige og morsomme handlingen i filmen. Det ble alt for mye drama og kjærlighet, istedenfor bæsje-på-do-mens-noen-står-lamslått-bak-dusjforhenge situajsoner. For de som liker High School komedier er denne midt i blinken for dem. For dere som ikke liker dem, styr unna.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse