Annonse

Filminfo og video

The Rite

Michael (Colin O’Donoghue) er en teoloogistudent som begynner tvile på sin egen tro og bestememr seg for å avslutte studiene. Men, etter litt overtalelse havner han i Roma for å studere eksorsisme. Under sitt opphold treffer han fader Lucas (Anthony Hopkins), en noe uortodoks prest som utøver eksorsisme på byens besatte innbyggere. En av disse er Rosaria (Marta Gastini), en besatt kvinne som gjennomgår den ene etter den andre eksorsismen uten at det i grunnen hjelper så mye. Og Michael lar seg i grunnen ikke overbevise om at dama virkelig er besatt og mener heller at hun sliter med en rekke psykiske problemer og bør få annen type hjelp.Jeg er som regel veldig glad i filmer om det overnaturlige, og da eksorsismer. Har sett ganske så mange, mye bra og mange ikke fullt så bra. Denne tilhører helt klart siste gruppe, for dette ble en skuffelse. Vel sies det at filmen er basert på virkelige hendelser, noe som gjerne hevdes om denne type filmer. Men det gjør den ikke noe bedre. Selv om jeg stort sett pleier like filmer med Hopkins ble dette en nedtur. Eneste grunnen til at jeg holdt ut å se filmen er de få scenene hvor han viser seg som den gode skuespiller han er og ikler seg det klassike djevelske uttrykket som i alle fall jeg elsker hos han. Men, selv ikke Hopkins gjør alt like bra i denne filmen, og det kan man heller ikke si at filmens hovedfigur gjør heller. Colin O’Donoghue er rett og slett tam. Nå har han ikke all verdens karriere bak seg, men litt mer engasjert kunne han med fordel ha vært.

Filmen er mørk og dyster, men har en rekke flotte bilder uten at det hjelper stort. Det er mye lyd, men jeg skjønner i grunnen ikke hvorfor, for den skaper ikke akkurat noe spenning. Mer irritasjon for min del. Filmen er som en pen pakke hvis innhold er tomt.

Det er svenske Mikael Håfström som bl.annet har gitt oss Ondskapen, Derailed og 1408 som har stått for regien.

Med unntak av et par scener med Hopkins og pene bilder klarer jeg virkelig ikke finne noe positivt å si om denne filmen. Som eksorsismefilm fungerer den absolutt ikke for meg. Ikke det at jeg nødvendigvis trenger snodige vridninger av kroppsdeler, levitering ol, men, jeg ønsker i alle fall spenning, og det har denne filmen lite av.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse