Annonse

Filminfo og video

Super 8

Sommern 1979 er en vennegjeng i Ohio vitne til en katastrofal togulykke mens de spiller innen Super 8 film. Da byen kort tid etter ulykken rammes av en rekke forsvinningssaker og uforklarlige hendelser, mistenker ungene at det kanskje ikke var en ulykke, og de bestemmer seg for å ta en nærmere titt på hva som måtte ha kommet med på filmen den dagen ulykken skjedde. Byens sheriff forsøker også å avdekke sannheten, og det skal vise seg at den er mer skremmende enn hva noen hadde kunnet forestille seg.


J.J. Abrams, mannen bak Clovrfield gir oss igjen en spennende sci-fi film. Med seg på laget har han Steven Spieldberg, noe som gjorde at jeg forventet litt av fimen, og skuffet, det ble jeg ikke. Jeg er svak for denne type filmer, ikke sci-fi spesielt, men filmer med barn/unge som opplever noe spesielt en periode i livet sitt. Det hele startet vel i sin tid med The Goonies, tett etterfulgt av Stand by me og etter hvert er det blitt mange slike. Og nå er da enda en favoritt lagt til lista mi.

Effektene er gode og bildene er visuellt flotte. Det er absolutt godt tilpasset den tid filmen er ment være fra. Skal man trekke på noe så får man vel ikke helt den store wow'en når det kommer til det effektmessige, men det er ikke nødvendig for denne filmen synes jeg. Det er så mye annet som gjør den bra, fremfor alt spenningen og mystikken, i tillegg til det gode vennskapet mellom ungene.


Jeg tar meg selv i å finne likheter og referanser til andre filmer som Spielberg står bak, bl.annet ET og Nærkontakt av tredje grad. Så slik sett er ikke filmen så orginal at det gjør noe, men den tar deg med på et spennende eventyr fylt av følelser.

Filmen er velspilt og de unge skuespillerne er absolutt dyktige. Vi treffer den ikke ukjente Elle Fanning som Alice. Sist vi så henne gjorde hun et godt stykke arbeide i filmen Somewhere. Hun er lillesøster av den litt bedre kjente Dakota Fanning, men er på ingen måte underlegen sin storesøster hva kommer til skuespillertalentet. Joel Courtney spiller Joe, som nettopp har mistet sin mor. Vi opplever en del av sorgprosessen hans, tanker og følelser. Dette gjør filmen enda litt bedre. Som hans far, den lokale lensmannen, treffer vi Kyle Chandler. Ron Eldard spiller Alices alkoholiserte far. Gabriel Basso, Noah Emmerich, Riley Griffiths, Ryan Lee og Zach Mills er andre navn vi finner på rollelisten.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse