Annonse
Christian Rubeck er denne sommeren aktuell i filmen Hjelp, vi er i filmbransjen. Han har alleredere rukket å gjøre seg godt kjent gjennom filmer som Rottenetter og Max Manus. Han regnes for å være en habil skuespiller og antagelig en av våre nye stjerner på filmhimmelen. Filmforumet møter han en varm sommerdag på Akershus festning og slår av en prat om alt fra Colin Firth til Moss.


Christian Rubeck som Kolbein Lauring i Max Manus fra 2008.

Nesten terapeutisk
Hans karakter i filmen Hjelp, vi er i filmbransjen er en skuespiller, akkurat som han selv. Rollen som Wilhelm Krag var godt definert i manus, og selv om Rubeck kjenner seg godt igjen i disse frustrasjonene man kan treffe på filmsettet er han også klar på at det er ikke slik på settet i de store produksjonene. Samtidig var det nesten terapeutisk for han å spille denne denne rollen nettopp fordi han fikk utløp for sine frustrasjoner.

Rubeck beskriver selv karakteren sin som en noe arrogant og selvhøytidelig utgave av han selv. - Han er mer kjent enn meg. Han er en stjerne som har hit the lowpoint i karrieren. På mange måter en god stjerne i en dårlig film sier Rubeck engasjert.


Pia Tjelta, Christian Rubeck og Hege Schøyen. Foto:Jessica Ryan

Drevet av eventyrlyst
Da han var 20 år og var ferdig med en periode som gardist, valgte han å følge eventyrlysten sin. Han bare måtte komme seg ut av landet litt. Han mener selv eventyrlysten og behovet for å se verden utenfor Norges grenser var en naturlig konsekvens av å vokse opp i Moss. Dermed kommer vi ubønnhørlig inn på cellulosefabrikken og den flotte lukta som møter en med en gang toget kjører inn på stasjonen. - Men Moss er bedre nå. Problemet er at toget faktisk kjører igjennom selve fabrikken. Kunne kanskje vært lurt å lagt stasjonen et annet sted?

I 7 år bodde Rubeck i London, hvor han blant annet gikk på samme dramaskole som Colin Firth: Drama Centre. I en minnestund for en gammel lærer traff han på Colin Firth, og det viste seg at de begge hadde spilt samme rolle i samme stykke, med samme læreren. Det var selvfølgelig veldig spesielt å møte en så stor skuespiller som har vært gjennom samme skuespillertrening som han.

Drømmer, flaks og hardt arbeid
Rubeck fremstår som en morsom og jordnær type som er opptatt av å følge drømmene sine, og det er tydelig at han gir alt i jakten på sine mål. - Det er viktig å følge drømmene. Det ble prentet i meg fra jeg var liten at jeg skulle gjøre noe jeg liker og ikke tenke penger. Ikke trenger jeg noen Oscar heller sier han med et smålurt smil.

Han føler selv han har oppnådd mye både med hjelp av flaks og hardt arbeid men poengterer også at det er viktig å ha kontakter i bransjen. Men hva er det beste med å jobbe i filmbransjen? - Det er uten tvil følelsen av å være med på noe nytt. Jeg tror f.eks. Hjelp... er den første norske spillefilmen som kombinerer improvisasjon med å filme med to digitale kameraer paralellt, det er en ny måte å jobbe på for meg.  Jeg må også si at jeg er priviligert som lever av å gråte og kle meg ut foran kamera.


Sammen med blant andre Vegard Hoel har Christian Rubeck en liten rolle i Age of Heroes. Age of Heroes slippes i høst på norske kinoer.

Elsker uforutsigbarheten
For Rubeck er den angsten man får når man jobber med kreative ting, det som er verst. Den redselen man ofte får for at alt går til helvete. Man skulle tro at mangelen på forutsigbarhet ville vært noe som folk flest syns var en ulempe med bransjen, men ikke Rubeck. Han liker uforutsigbarheten og det å aldri vite hva han skal jobbe med neste gang. - Uforutsigbarheten er kul. Man vet jo aldri hvilke rolle man skal spille neste gang. Min neste rolle er som sjømann i filmen Bliss i August. Jeg vet ikke en gang når jeg begynner innspillingen!

Filmen Hjelp, vi er i filmbransjen er faktisk andre filmen hvor Rubeck jobber sammen med Peter Stormare som han annser som en stor skuespiller. Man kan jo også lure på om Rubeck lar seg inspirere av Stormares suksess i utlandet? - Etter 7 år i London og sånn kan jeg jo ikke si annet enn at jeg selvsagt snuser litt på en karriere utenfor Norge også. Har kjent på det å være på utenlandske sett, blant annet har jeg en liten rolle i Hans og Grete, med blant annet Peter Stormare.

Det er ingen tvil om at Rubeck kommer til å gjøre stor sukess både i inn og utland om han fortsetter med samme utholdenhet og harde arbeid som han har lagt inn i sin karriere til nå.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse