Annonse
Captain America.: The First Avenger

Karakter

3 
Steve Rogers er selve definisjonen på en pingle.Han er i besittelse av en muskel, og det er hjernen, som til gjengjeld er godt utviklet. Diagnoselisten hans ser omtrent ut som et leksikon for kroniske sykdommer noe som gjør han totalt uegnet til den ene tingen han vil: bli med i hæren. En kveld endres dette, og han får sitt livs mulighet til å kjempe for det fantastiske USA.. Men ikke nødvendigvis slik han ønsket i utgangspunktet.


En av actionsekvensene i Captain America.

Dette er en i en lang rekke av Marvelfilmer som skal lanseres iløpet av det neste året, deriblant The Avengers hvor vi møter alle heltene fra Marveluniverset. Captain America er et lovende konsept og et godt utgangspunkt for en film. Manuset er relativt tradisjonelt bygget opp rundt en helt og det som etterhvert blir hans nemesis Red Skull. Selvfølgelig er det også en kjærlighethistorie inne i bildet, som desverre blir litt for platt og kjedelig. Et par av scenene fokusert på kjærlighetshistorien ender opp som en karikert utgave av 40-tallets kjærlighetsfilmer.

På skuespillerfronten er det noen få lyspunkt som trekker filmen et par hakk opp, selv om de er nærmeste forbigående. Stanley Tucci er glimrende som Dr. Abraham ERskine som tar Steve Rogers under sine vinger. Det er også forfriskende å se Tommy Lee Jones tilbake på lerretet. Som Red Skull finner vi Hugo Weaving som tidligere har bevist sin intense tilstedeværelse på lerretet som Elrond i Lord of the rings triologien. Chris Evans gjør grei figur som Captain America, men jeg kjøper det ikke helt. Han er for renskåren og for platt.


Hugo Weaving i rollen som Red Skull.

Teknisk sett er filmen godt laget, også når det kommer til 3D effektene. Det er svært, høylydt og anmassende, men det funker på et plan. Actionsekvensene er godt korreografert og er vel egentlig noe av det beste med filmen. Filmen får dessuten pluss for kule kostymer som blander det moderne med 40-talls stilen og får frem det beste i begge stiler. Vi får også legge til at det er temmelig plettfri makeup.


Et eksempel på den gode og tidsriktige stylingen i filmen.

Dette er ikke min favoritt fra Marvels universet. Den duger, men heller ikke noe mer enn det. Captain America fremstår som en fullstendig idiot i deler av filmen og filmen er overlesset med patriotisme som jeg godt kunne vært foruten, og jeg er faktisk en av de som elsker USA. Det kommer også kjærlighetsscener på ekstremt upassende tidspunkt, som bare virker forstyrrende. La oss håpe at Captain America imponerer mer i The Avengers, for her overbeviste han ikke.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse