Annonse

Filminfo og video

Country Strong

Country Strong

Karakter

3 
Kelly Canter er en fallen stjerne som på grunn av sitt ustabile følelsesliv og påfølgende alkoholproblemer gjør stor skade på både karrieren og ekteskapet sitt. På rehabiliteringssenteret treffer hun den unge Beau Hutton som får litt av gnisten hennes tilbake igjen, til hennes mann James Canters store fortvilelse. Beau Hutton på sin side er igang med å gjøre seg karriere som countrysanger og tar etter litt overtalelse imot sjansen han får som oppvarming på Kelly Canter sin comeback turne. Det blir en følelsesladet tur som byr på mange utfordringer og vanskelige valg.

Gwyneth Paltrow og Garrett Hedlund.

Ser man på historien her så er dette egentlig materiale som ville gjort seg som typisk tv-film. Det er en historie om vanskelige følelser, utfordringer og kjærlighet. Historien minner også veldig om flere tv-filmer om samme tema som jeg så på tidlig 90-tall. Kjærligheten til Country er for amerikanerne akkurat som nordmenns ski på bena, Amerikanerne er født med den. Derfor har uten tvil en slik film et stort marked i USA, spesielt når en av de store countrykongene, Tim McGraw spiller ene hovedrollen. Her har du nemlig det punktet som gjør at dette ikke blir som en hvilken som helst annen tv-film: skuespillerne.

Gwyneth Paltrow har de siste par årene utvidet horisontene sine med alt fra kokebøker til sang. I denne filmen spiller hun rollen som Kelly Canter, og det skal sies, damen kan synge. Paltrow har en sårbarhet og åpenhet som skuespiller og dette gjør at hun passer denne rollen godt. Selv om det til tider blir litt for sentimentalt, på grensen til det latterlige. Tim McGraw er selve bildet på den høye, mørkhåra og amerikanske cowboyen. Han er passe stoisk og selv om karakteren ikke ser ut til å være videre dyp, så gir han den liv på en grei måte. 

Gwyneth Paltrow og Tim McGraw.

De som derimot imponerer stort er Garrett Hedlund som spiller Beau og Leighton Meester som spiller Chiles Stanton, en Country starlet som er i ferd med å ta over for Kelly Canter på mer enn en måte. De har begge god tilstedeværelse på skjermen og overbeviser egentlig mer enn Paltrow gjør til tider. Hedlund har vi sett i filmer som Tron og Troy, mens Meester er mest kjent for sin rolle i Gossip Girl. Hun er et friskt og godt tilskudd til Hollywood, og stemmen er faktisk ikke så verst her heller.

Leighton Meester og Garrett Hedlund.

Dette her er en helt ok film, misforstå meg rett, men det som redder den er altså et godt skuespillergalleri, ikke historien. Den finnes ikke nyskapende og er igrunn mer egnet til å fore diehard countryfans og for å sikre inntekter fra en stadig yngre fanbase. Det mest positive er at det er masse god musikk, og referanser til countryartister som Garth Brooks. Innimellom er det noen vakre scener som viser en enorm varme og nærhet som man bare må like. Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse