Annonse

Filminfo og video

Conan the Barbarian

Conan the Barbarian 3D

Karakter

4 
Robert E. Howard skapte karakteren Conan på 30-tallet. Den ble ikke filmatisert før 1982, da med Arnold Schwarzenegger i rollen som Conan. Denne utgaven var en mix av Oliver Stone og John Milius sine ideer basert på karakteren Conan. Karakterene er anderledes, og historien begynner med at Conan blir fanget av Tulsa Doom, samme person som har drept hans foreldre og ødelagt hans landsby når han var liten.

Conan the Barbarian fra 2011 starter med å gi oss et innblikk i Conans fødsel og oppvekst. Historien går for seg i den fiktive Hyboriske tidsalder og Conan kommer fra landet Cimmeria. Han ble født i strid og han jobbet hardt for å utvikle seg til en sterk kriger. Han hadde det godt forhold til faren som i denne utgaven spilles av Ron Perlman, en fabelaktig skuespiller. etter at faren hans blir drept lever Conan et temmelig lovløst liv, hvor han drives av et ønske: Å hevne drapet på faren. Men for å klare dette må han finne mannen som drepte faren, en ubamhjertig mann hvis handlinger drives av et ønske om å få tilbake sin kone.


Ron Pearlman spiller rollen som faren til Conan.

Det er ingen tvil om at Conan er selve bildet på en antihelt, han har de beste intensjoner men metodene hans er noen ganger en smule tvilsomme. I denne filmen spilles den voksne Conan av Jason Momoa. Momoa er kjent fra blant annet Baywatch hvor han spilte en temmelig pusete gutt og var nok gjenstand for mange tenåringsjenters fantasier. Men han har utviklet seg. Borte er det gutteaktige utseende, og på plass er lange lokker som snor seg i svette og skitt men allikevel ser utrolig bra ut. Han er muskuløs uten å se ut som han har badet i steroider og har et blikk som kan få hvem som helst til å krympe seg. For meg er det ingen tvil om at han ser ti ganger bedre ut som Conan enn Schwarzenegger.

Men vi skal ikke glemme han som spilte den unge utgaven av Conan, Leo Howard var enormt flink i sin rolle. Han viste at Conan allerede hadde en del av de samme kvalitetene som barn og raste igjennom verden med samme energi, nysgjerrighet og styrke som vi senere ser Conan gjøre. Dette kan selvsagt ha noe med hans interesse for kampsport å gjøre. Han har blant annet holdt på med Karate siden han var 5 år gammel.


Rose McGowan i rollen som Marique.

Man finner en del interessante valg i castingen til denne filmen. Deriblant Rose McGowan fra vlant annet Charmed, i rollen som den synske prinsessen Marique. Hun er faktisk overbevisende som den onde prinsessen. Ikke bare overbeviser hun gjennom mimikken og kroppspråket, men enhver som klarer å fote seg i de skoene hun har på seg, fortjener et pluss i margen. Som Tamara den renblodige finner vi Rachel Nichols som virkelig kan skrike, hvertfall i denne filmen. Hun er dessuten så nærme perfekt casting av en rolle i denne filmen som man kan komme, med unntak av Conan selv da.

Har du muligheten til å se filmen i 3D så bør du gå for det. Dette er nemlig en film der du får mye ut av 3D effektene. Spesialeffektene i seg selv er også verdt å se filmen for. Spesielt en actionsekvens hvor Conan slåss mot sandkrigere, det er helt rått å se på hvordan disse kommer opp av sanden, beveger seg og blir destruert. Scenografien er også flott laget og sammen med costymer og sminke utgjør den en flott ramme for historien. Så flott at jeg lot meg fascinere gjennom de 2 timene filmen varte.


Jason Momoa er den ny Conan.

Filmen er også relativt brutal så det er nok lurt å holde den unna litt sarte sjeler. Men den er absolutt underholdende og tar deg med på en spennende reise. Spørsmålet her blir vel hvorvidt den vil være overbevisende for den svorne fanskaren som elsker Conan slik han ble skapt. Jeg har ikke sett de gamle Conanfilmene eller noen av seriene, men jeg er igrunn glad for at mitt første møte med Conan ble gjennom denne filmen, for dette var en karakter jeg virkelig kunne like og en historie som til tross for sin forutsigbarhet var interessant og engasjerende. Mye på grunn av at karakterene er godt oppbygget og fremstilt.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse