Annonse

Filminfo og video

Fright Night

Fright Night 3D

Karakter

3 
Charley Brewster er endelig senior på high school og livet ser lyst ut. Ikke kler han seg ut som superhelt med bestekompisen Ed lengre, han har jo tross alt et liv! Kvisene er borte og han har blitt sammen med en av de hotteste damene på skolen. Jepp, livet ser lyst ut for den godeste Charley.

En dag flytter det inn en ny mann i nabohuset og det begynner å skje merkelige ting i nabolaget. Ed er religiøst overbevist om at den nye naboen Jerry garantert er vampyr, en tanke som Charley ler bort. Vampyrer finnes ikke, Ed må ha lest for mye Tvilight. Men så forsvinner Ed og Charley begynner så smått å innse alvoret i situasjonen. Vil han klare å være mannen i huset og beskytte både moren og dama?

Craig Gillespie er en relativt sær regissør som enten slår til fullstendig eller bommer så det synger. Lars and the real girl ble roset i skyene av kritikerne og nominasjonene til priser som Oscar, lot ikke vente på seg. Mr.Woodcock derimot gikk de fleste hus forbi. Men en ting skal Gillespie ha, han vet å få fatt i gode skuespillere, selv om prosjektene kan virke noe håpløse. Dette er et typisk sånn prosjekt som reddes noenlunde av skuespillerne, som er en fin blanding av relativt nye navn og Oscarnominerte.


Den lite vennlige nabolagsvampyren setter på plass tenåringen i nabohuset.

Filmens sterke siden er definitivt noen enkle spenningsøyeblikk og noen latterlige øyeblikk.  Effektene er stort sett bra, om enn så overdrevne at man ikke kan annet enn å le innimellom. Detaljene er også veldig bra til tider men blir gjerne overdøvet av alt som foregår på en gang, deriblant 3D'en. Historien i seg selv inneholder alt for mange elementer. Er det en nerd som blir helt historie, kjærlighetshistorie eller en vampyrhistorie?  De lettvindte løsningene er aldri langt unna som i de fleste lignende filmer.

Det mest positive med filmen er at den har en litt anderledes approach til vampyrer. De er jo tross alt som folk flest, med unntak av når de setter tennene i naboene da. Det blir noen ganger litt for mye av det gode med blod som spruter ned vegger og vampyrer som ser ut som de er på audition for en rolle i Eksorsisten. Dette imponerte nok ikke så altfor mye. Colin Farrell ser fremdeles ut som han er 18 og kler egentlig ikke å være vampyr, det eneste som gjør han egnet for rollen er råe bevegelser og et intenst blikk. Med andre ord en midt på treet film som får deg til å ønske at vampyrjegeren Buffy var til stede og kunne piske noe gang i gjengen på lerretet.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse