Annonse

Filminfo og video

Friends with Benefits

Friends with Benefits

Karakter

4 
Hodejegeren Jamie trenger i motsetning til vår egen hodejeger Roger i Hodejegerne ikke kompensere for så mye. Hun er vakker, har god jobb og en bra fremtid i møte. Desverre er det en ting som mangler og det er den store kjærligheten. Etter noen mislykka forsøk på den fronten har hun nærmest gitt opp.

Så får hun i oppgave å skaffe ny redaktør til GQ, herremagasinet over alle herremagasin. Det fører til at hun treffer Dylan som er det man kaller for følelsesmessig utilgjengelig. De finner fort tonen og blir gode venner. Men hva skjer når de finner ut de skal være venner med det lille ekstra attåt? Vil de klare det uten at følelsene tar overhånd?

Dette er en litt anderledes og moderne vri på den romantisk komedien vi kjenner. Her tas det i bruk flashmobs og sosiale medier over en lav sko, samtidig som det innimellom er en hyllest til de romantiske komediene fra 80-tallet. Regissør og manusforfatteren Will Gluck viser igjen at han mestrer komediesjangeren på en balansert og ikke minst jordnær måte. Her er det ikke de store gester, slapstick eller ekstreme tabber som teller. Her er det nærhet, følelser og kompliserte forhold som gjelder. Dysfunksjonelle forhold selvsagt.

I de to hovedrollene finner vi Justin Timberlake som Dylan og Mila Kunis som Jamie. Mila Kunis er herlig lite selvhøytidelig og ikke det minste sjenert. Hun er både pen, selvsikker og usikker på en gang. For at denne relasjonen skal se det minste troverdig ut på skjermen er det viktig at det er en grunnleggende kjemi til stede som gjør at de viktigste scenene ikke ser konstruerte ut men naturlige.

Justin Timberlake er ikke på langt nær på samme nivå som Kunis når det kommer til skuespill, men han klarer seg bra i størsteparten av filmen. Mot slutten når det blir mer følelsesladet virker han desverre ikke like komfortabel og til stede som Mila Kunis gjør. Det ser rett og slett ut som han prøver for hardt. Men det skal sies, han kommer seg stadig, og med mer trening og ikke minst gode skuespillere på spille mot, så kan han nok bli veldig god etterhvert. Og i de komiske scenene vet man ikke helt om man skal le av han eller med han, men han er ikke verst på timingen faktisk.


Her er gutta på tur i liten båt, rett utenfor Manhattan.

Den som virkelig gjør en god innsats for å få komikken på plass i filmen er Woody Harrelson som sportsredaktøren Tommy. Han er en seksuelt forvirret homse som digger alt som er trendy selv om det ikke passer han i det hele tatt. Han gjør mange rare ting og sier mye rart, men viktigst av alt er det at den komiske timingen er på plass. Spesielt priceless er det når han hopper ut i elva etter en basketkamp.

Dette var en positiv avveksling fra romantiske komedier som er så søtsuppete at du får hull i tenna av å se på dem. Joda, det er noen søte øyeblikk her og, men de er basert på litt andre ting. Her er det mer denne nærheten som oppstår mellom Jamie og Dylan som også bærer filmen. Det kan se ut som om de har tatt ibruk mye improvisasjon for å få på plass en troverdig relasjon mellom disse to. Det er jo selvsagt noen sexscener, men disse er hverkenfor klisjeaktige eller for preget av perfeksjon. Her er det ingen som finner frem noen steder og akten fremstilles ikke som perfekte øyeblikk hvor bare alt faller på plass bokstavelig talt.

Jeg kosa meg gjennom hele filmen, selv om Timberlake falt litt igjennom til tider. Å se Jenna Elfman i rollen som Dylans søster var dessuten ganske kjekt, hun er en herlig skuespiller som ga akkurat nok varme til sin rolle. For de som er gira på Snowboards kan det nevnes at Shaun White har noen herlige gjesteopptredener. Alt i alt er dette et herlig lite kinderegg av en film, du finner hele tiden nye ting å kose deg med. Du vil le og noen ganger bli dødsflau på både Jamie og Dylan sine vegne, du blir rett og slett litt engasjert. Enten du liker det eller ikke.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse