Annonse

Filminfo og video

Final Destination 5 i 3D

Final Destination 5

Karakter

2 
Sam Lawton er i en fase i livet hvor han må ta et valg. Skal han bli værende hjemme, jobbe på samme restaurant og være sammen med dama, eller reise fra henne og søke lykken som lærling i Paris. Men før avgjørelsen kan tas, så skal selskapet han jobber med catering for ha en teambuilding helg. Sammen med bestekompisen Peter, Peters kjæreste Candace, Olivia og Sams kjæreste Molly legger de ut på en skjebnesvanger busstur.

Da bussen deres kommer til en bro som er i ferd med å bli fikset, får plutselig Sam et klarsynt øyeblikk og ser at bussen skal komme ut for en ulykke. Han klarer til slutt å få med seg folk av bussen rett før broen går i tusen knas og faller ned i elven under dem.De som ikke hørte på Sams advarsel har desverre gått bort og det holdes en minnegudtjeneste for dem. Etter denne kommer byens vennligsinnede rettsmedisiner bort og advarer gjengen om at døden er etter dem, for de kan ikke lure døden. Vil gjengen klare seg gjennom de neste dagene, eller vil døden få overtaket på dem?


Dette kan jo bare gå galt....

Steven Quale har jo noen store prosjekter bak seg som skriker av kvalitet og publikumsappeal. Hvor forsvant det når han skulle ta fatt på denne her? For det første, så er det strengt tatt unødvendig med 5 filmer i denne serien, den første var og er den beste. De andre fungerer ikke på samme måte i det hele tatt. Når det er sagt så er denne her overlegen rent teknisk spesielt med tanke på spesialeffekter og at den er filmet i 3D. Jeg så denne her på kino I New York for en uke siden og det var en ganske kul opplevelse sånn sett.

Skuespillerne som er med i denne her er rett og slett tragiske. Med et par hederlige unntak i Miles Fisher, Tony Todd og Courtney B. Vance av alle mennesker. Det skal jo da sies at de ikke har hatt det beste materialet å jobbe ut i fra heller. Noen av replikkene og scenen er så treige at det går ikke ann. Spesielt scenen når Molly ”lissom” slår opp med Sam. Huffameg. Egentlig er scenene med de to seige som sirup gjennomgående i filmen. I en sånn historie som dette er relasjonen blant karakterene viktige, og her kommer det ikke til utrykk i det hele tatt.


The Candyman himself, Tony Todd, eneste gjengangeren, men også en av de få roller som fungerer.

Det skal sies at denne filmen har en del momenter som er rimelig ekle, og et par sekvenser der du hopper i stolen. Men det er stort sett fordi du har duppet av og får sjokk når det skjer noe. 3D effektene kommer fullt til sin rett, for det er nemlig de som bærer hele filmen. Alle forventninger når det kommer til manus, historie og skuespill kan du si takk og farvel til når filmen starter. Det vil si, helt frem til slutten, den er det eneste som igrunn er ganske kult med hele filmen.

Jeg kan jo også avslutte med en liten kuriositet. I jakten på spor etter Miles Fisher sin musikalske karriere som ble fremhevet i store bokstaver på Wikipedia fikk jeg  faktisk en positiv overaskelse. For det første en cover av Talking Heads sin låt This must be the place. De som kjenner til Christian Bale og hans rolle I American Psycho vil finne denne videoen  interessant.

Advarer om at denne her IKKE bør ses av barn.


Men gleden stopper ikke der. Miles Fisher har også en video til sin låt New Romance. Denne videoen er en hyllest til en av 90-tallets mest populære tv-serier Saved By the Bell. I de forskjellige rollene i videoen finner du samtlige av de som spiller i Final Destination 5. Og vet du? Den er faktisk bedre en filmen!


Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse