Annonse

Filminfo og video

Mamma M treffer Krka

Mamma Mø er ikke som alle andre kuer. Mens de andre vil spise gress og ta livet med ro, vil Mamma Mø sykle, dykke, fiske og mye annet moro. En dag treffer hun på den bitre og venneløse kråka, og hun håper hun har fått en venn for livet. Mens kråka ikke vil være venn med ei ku.

Historien om Mamma Mø er skrevet av Jujja og Tomas Wieslander. Det er Sven Nordqvist, kjent for bl.a. Gubben og katten, som står bak illustrasjonene, i filmen så som i bøkene.

I denne filmen får vi servert 7 episoder av Mamma Mø. Det er enkle og greie historier som handler mye om vennskap, da mellom Mø og Kråka. De har få konflikter, og skulle noe oppstå blir dette fort løst til alles beste. Det er ikke akkurat en film som fenger så godt her i hjemmet, 8-åringen min synes den ble en smule kjedelig, så dette passer for de noe mindre filmtitterene. Filmen har mye mye farger som gir et klart og godt bilde, og farger fenger barn i alle aldre. Fargene blir ikke glorete, og tegningene er gode, slik jeg kjenner fra Gubben og Katten.

Den norske versjonen fungerer bra med Wenche Myhre og Øyvind Borgemoen Lyses stemmer som Mamma Mø og Kråka. Oversettelsen er god uten de helt store blemmene som vi fort treffer på i oversettelser fra engelsktalende land. Filmen er helt klart best å se på orginalspråket, men det er vel de ferreste barna som velger dette vil jeg tro.
 

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse