Annonse

Filminfo og video

A New York Love Affair

Madeleine (Marley Shelton) jobber på et galleri for samtidskunst. Hun forelsker seg i den noe eksperimenterende musikkomponisten Adrian (Adam Goldberg), hvis arbeid benevnes som papirkrølling, glassknusing og bøttesparking. Deres forhold kompliseres noe av Adrians bror, Josh (Eion Bailey), hvis høyst kommersielle kunstverk faktisk selger, dog det er diskret fra galleriets bakdører til bedrifter. Det blir et lite drama styrt av misunnelse, penger og begjær.

Jeg ser mye film, av alle typer. Dette medfører at jeg ser noe som er topp, noe som er bra og noe som er så der. Ja, det er også tider hvor jeg ser noe som er så elendig at man fra første scene har lyst til å skru av filmen og glemme at den eksisterer. Denne filmen er en slik. Den finnes ikke engasjerende, og historien som nok kunne vært bra med rett manus og rette skuespillere blir bare masete og platt. Karakterene er klønete og lite troverdig, og det som nok kunne vært artig blir fullstendig overkjørt av støy på lik linje med hovedpersonens komposisjoner, og jeg blir bare irritert av bråket fremfor å finne scenene underholdende. For meg blir filmen en parodi på eksentriske kunstnere og samlere, men helt uten humor.

Et dårlig manus kan holdes oppe av gode skuespillere og gjøre filmen severdig. Ikke en gang det kan denne filmen by på. Adam Goldberg er en skuespiller jeg i grunnen aldri har funnet spesielt bra. I denne filmen finner jeg han, om mulig, mer masete og helt uten sjarme av noe slag enn før. Marley Shelton gjør helt klart en bedre jobb enn sin motspiller, men den helt store overbevisningen mangler hos henne og. Det er kanskje derfor regisørene Jonathan Parker og Manfred Bauman valgte disse to, for hvem dyktige skuespillere ville vel sagt ja til å spille i dette makkverket av en film? Eion Bailey som spiller Adrians bror, er den som sammen med Vinnie Jones (Ray Barko) gjør helt klart den beste jobben. Desverre ser vi litt for lite til dem.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse