Annonse

Filminfo og video

Killshot

Armand «The Blackbird» Degas er i Killshot vår antihelt og badguy med Mickey Rourke under huden. Leiemorderen skyter en person for mye på jobb og skyves ut i kulda for overilt arbeid. Hvorfor han skjøt henne? «Hun så ansiktet mitt». Armand liker ikke å bli sett på jobb og handler der etter for å rydde unna alt som kan identifisere ham til et drap. Men det er også denne holdningen som igjen skal skape trøbbel for ham. På vei ut i bilen tvinger en ung kjeltring seg inn i bilen for å få haik, som et påskudd for å rane Armand. Dette er dannelsen av et partnerskap som skal bli lidende for begge parter. Den unge kjekkasen, Ritchie Nix, presser en eiendomsmegler for penger, men når de møter opp for å innkassere de 20 000 dollarene, begynner nedturen.

Som nevnt tidligere så er det dialogene som er den o'store gleden ved Elmore Leonards forfatterskap, det og bredden på persongalleriet han kaster inn i bøkene sine like lett som du legger epler på bordet. Det finnes ikke gjennomsiktige karakterer i en Leonard bok og selv en iskald leiemorder som Armand blir du nesten litt glad i. Boka Killshot er på mange måter en typisk bok i Elmore bibliografien, en bok som lett driver fremover og underholder deg på samme vis. Det er sjelden at du kjeder deg gjennom en av hans bøker, men samtidig så føler du ikke at Killshot er noen prisvinner, men kun god underholdning.

Filmen har den elskverdige Mickey Rourke i rollens som Armand «The Blackbird» Degas, Thomas Jane (fra Stander) og Diane Lane i rollene som ekteparet Armand og kompanjongen får bryne seg på. Møtet på kontoret til eiendomsmeglerfirmaet ender i håndgemeng der radarparet Blackbird og Nix går tapende ut av duellen. Nix, den definitive slasken, spilles av det for anledningen snuskete ansiktet til en ellers så velpleid Joseph Gordon-Levitt. Filmen er heller ikke noen klassiker av en Leonard film, slik vi har sett det i Jackie Brown. Grunnen til dette kan kanskje være at det kreves noe spesielt for å gi et bilde av Elmores bøker. Nå var jo heller ikke inntrykket av boka den gedigne vinneren, så film og bok står vel heller likt opp mot hverandre som to like produkter i kvalitet. Mickey Rourke og ungslasken  Joseph Gordon-Levitt står godt til hverandre rollemessig og er nok de som løfter filmen, men ellers så drukner dette i mengden av filmer på markedet.

Gamlingen Elmore Leonard er med sine høye alder definitivt ikke noen gamling av hva romaner angår. Mannen skriver stødig og har ikke mistet teften for hva som fungerer eller hva som er in og hans romaner er lette å overføre til film. Som med alle forfattere som ofte føres til film, er noen av filmene gode og noen mindre gode. Det som er sikkert er at en bok og film av Elmore Leonard inneholder interessante karakterer og figurer du lar deg sjarmere av.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse