Annonse
Gallaen ble holdt i Alice Tulley Hall i Lincoln Centre i New York og ble arrangert av Film Society of Lincoln Center og Paramount. Før selve visningen av filmen var det selvsagt lagt ut en blå løper for anledningen, hvor blant andre James de Givenchy Taffin, Bebe Neuwirth og Julie Andrews gjorde entre.

Før selve visningen ble det holdt en Q and A session med Julie Andrews, hvor hun pratet om sin avdøde ektemann Blake Edwards og hans arbeide med akkurat denne filmen. Hun hadde tross alt et unikt innblikk i Edwards sin skapelsesprosess og hans arbeidsmetoder.

Han hadde mange ideer hele tiden. Noen ganger 6 ideer i uka, noen ganger til og med 6 ideer hver dag. Han planla ikke i detalj.Når han var forfatter, var han forfatter. Når han var regissør og noe måtte bli klippet bort tok han ingen hensyn til at det var hans manus. Han holdt aldri fast i noe bare fordi han elsket det. Hvis det ikke fungerte, så fungerte det ikke.


Oscarnominasjoner og moteikoner
Breakfast at Tiffany’s er en romantisk komedie som kom ut i 1961 med Audrey Hepburn og George Peppard i hovedrollene. Filmen er basert på en historie av Truman Capote. Men som Julie Andrews fortalte før filmen, var nok Capote sin historie en smule mørkere enn filmen. Rollen som Holly Golightly var en av de vanskeligste rollene å spille for Hepburn, fordi hun i utgangspunktet var ganske inadvendt. Her spiller hun en utadvent ung dame med bagasje og drømmer for fremtiden som sin største last.

Filmen vant Oscar for beste Originale sang og beste filmmusikk. Audrey Hepburn var dessuten nominert for rollen som Holly. Filmen er et artistisk mesterverk på mer enn en måte. Den er filmatisk forut sin tid og har de beste kulissene en slik film kan ha, nemlig New York. Rollen som Holly  var også med å skape Audrey Hepburn sin status som et stilikon. Den enkle sorte kjolen, de vakre detaljene i tilbehøret og den klassiske elegante stilen hun ble kjent for, er her designet av Givenchy.

Store fan med store forventninger
Forventningene til filmen var mange. Bebe Neuwirth kunne fortelle at hun faktisk aldri hadde sett filmen før, men noen forklaring på dette hadde hun faktisk ikke for hun er en stor fan av Audrey Hepburn.

Jeg vet faktisk ikke hvorfor jeg ikke har sett den før. Men jeg har sett små klipp av den flere ganger, og jeg tror det er litt sånn at man da tenker at man vil se hele ordentlig en gang. Jeg er ikke den som leier mest film, og syns egentlig dette er en film man skal se på kino.


Bebe Neuwirth Foto: Jessica Ryan

At Bebe Neuwirth og flere med henne så filmen for første gangen igår gjorde nok Julie Andrews glad, hun ønsket nemlig at det var mange i kinosalen som ikke hadde sett den før. På spørsmålet om hva hun syns var det fineste med filmen var ikke Andrews i tvil et øyeblikk.

Det er bare en ting å si om det. Audrey Hepburn. Generelt sett bare Audrey Hepburn.


James de Givenchy Taffin Foto: Jessica Ryan

Klesdesigner og nevøen til Givenchy, James de Givenchy Taffin var også tilstede på denne visningen. Han vokste naturligvis opp med filmen og har sett den mange ganger. Han er ikke i tvil om at denne rollen gjorde Audrey Hepburn til et unikt stilikon.

Jeg syns det er helt fantastisk at 50 år etter filmen kom ut, så er hun fremdeles så populær at det er kø rundt hjørnet på Lincoln Center for å få sett filmen. Mange unge kvinner kan identifisere seg med denne vakre kvinnen.


Vi spurte han også hva som var hans absolutte favorittscene i filmen og svaret kom ganske kjapt.

Det er selvsagt scenen på  slutten når de leter etter katten. Den scenen er alltid like rørende å se. Jeg liker også musikken i den scenen veldig godt.

Også Sonja Morgan fra The Real housewives of New York var til stede. For anledningen hedret hun Hepburn som selvsagt er et av hennes forbilder når det kommer til stil, med nettopp den lille sorte kjolen.

Jeg elsker håret, smykken og alt. Jeg tror ikke det er noen som ikke har henne som et stilikon. Det jeg elsker mest med filmen er at hun har en liten leilighet som lekker og er grusom, hun har en herlig type, og hun lager mat og alt mulig. Jeg er flinkest til å lage mat i toasterovnen!


Real housewife of New York; Sonja Morgan. Foto: Jessica Ryan

Sjekk gjerne vårt billedgalleri fra denne eventen på filmforumets gruppe på Facebook!

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse