Annonse

Filminfo og video

Crazy, Stupid, Love.

Crazy, Stupid, Love

Karakter

3 
Cal Weaver har gitt opp det meste og møter hverdagen i kakibukser og joggesko. Han har en god jobb og et fint hus med en herlig kone og 2 unger. Han kunne ikke vært mer gjennomsnittelig om han hadde prøvd en gang. Lidenskapen mellom han og kona er fullstendig borte og en dag annonserer kona at hun vil skilles. Cal får så vite at hun har hatt en affære med en på jobben, noe han logisk nok ikke setter pris på. Men han eksploderer ikke, han blir totalt nummen. Med unntak av når han kaster seg ut av bilen i fart fordi hun nekter å stoppe da.

Han innser at livet nå vil endre seg enten han vil eller ikke. Noe han har litt problemer med å forholde seg til. Helt til han treffer playeren Jacob. Jacob syns noe synd i denne stakkarslige figuren som sitter i baren og babler med seg selv hver kveld, og bestemmer seg for å ta Cal under sine vinger. Så er det duket for en maskulin makeover.

Ryan Gosling er perfekt som den nesten uhelbredelige kvinnebedåreren. I rollen som Cal Weaver finner vi Steve Carell som også gjør en god figur både før og etter makeover. Julianne Moore overbeviser ikke akkurat, men gjør en grei rolle som husmoren i midtlivskrise. Desverre har botoxen nok fjernet hvert minste fnugg av aktivitet i ansiktsmusklene, så hun må jobbe dobbelt så hardt for å få frem noe som kan ligne følelser.


Ryan Gosling og Steve Carell

Sånn manusmessig er dette noe treigt i begynnelsen. For mye dill og dall og frem og tilbake. Den tar seg derimot opp mot siste halvdel av filmen, som faktisk er ganske bra lagt opp med interessante tvister og noen ganske lattermilde øyeblikk. Vi får igjen en film som retter fokus på hva det er som er sunne og gode verdier her i livet. Er det de materielle tingene og utseende som gjør en lykkelig eller er det 2.4 barn, stabil jobb, trygg økonomi og et trygt ekteskap?

Det hele blir litt middelmådig, litt som Cals kakibukser og joggesko. De har en funksjon og  de er praktiske, men utover det fungerer de ikke til særlig mye. Ryan Gosling skinner som vanlig i sin rolle, samme gjør Emma Stone. Alt i alt en helt grei filmopplevelse i middelmådighetens navn, men ikke noe mer enn det.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse