Annonse

Filminfo og video

The Cincinnati Kid

The Cincinnati Kid (Steve McQueen) er en ung og ambisiøs pokerspiller som deltar i den ene kortturneringen etter den andre. Han er god, men har litt for høye tanker om seg selv. Da han er lei av å spille for småpenger og mot spilelre han anser under sin standard, utfordrer han den legendariske pokerspilleren Lancey Howard (Edward G. Robinson).

Nå har jeg i grunnen aldri vært noe fan av Steve McQueen, og ble ikke mer fan etter å ha sett denne filmen, selv om han gjør en dugandes jobb som litt kjepphøy pokerspiller. Jeg vet ikke helt hva jeg hadde forventet meg, men ble noe overrasket over at filmen ikke var så aller verst. Skuespillet er litt for dramtisk for min smak, men nå var filmene gjerne litt slik på midten av 60-tallet. Dette gjør at jeg ikke helt klarer få den rette følelsen når det kommer til spenningen som filmen helt klart har sine sekvenser av. Men, i en slik film vil jeg gjerne ha litt mer nervepirrende spenning. Dog, filmen byr på det meste: drama, spenning og litt romantikk. Alt i alt er det en god klassiker som jeg tror mange vil ha stor glede av nå som den er kommet ut på blu-ray, noe som gir et godt og klart bilde og god lyd.

Filmen er basert på en bok av Richard Jessup. Norman Jewison står for regien, og her treffer vi altså Steve McQueen i hovedrollen. Videre Edward G.Robinson (som jeg husker fra De ti bud). Svenske Ann-Margret innehar rollen som den vakre Melba, som forsøker forføre Kid. Som dealeren Shooter treffer vi en Karl Malden.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse