Annonse

Filminfo og video

Knerten i Knipe

Knerten i knipe

Karakter

5 
I den tredje filmen om Knerten har Knerten har fått en sønn, Lille-Knerten, og lykken er stor. I tillegg har Lillebror og familien hans flyttet fra Gampefjell til Bessby. De har bodd der noen månder alt, og mor er bekymret for at Lillebror ikke har fått noen nye venner. Men det bryr ikke Lillebror seg stort om, han liker nemlig ikke bølla Gunnar og vennene hans. Også har han jo Knerten! De to gjør en avtale om ikke å ha noen andre venner. For alltid. Men en dag forsvinner Knerten sporløst ...

Jeg er stor fan av Åsleik Engmarks tolkning av Knerten og har kost meg masse med de to forrige filmene, så jeg var spent på hva jeg ville synes om den tredje filmen om Lillebror og Knerten. Jeg ble ikke skuffet. Dette var moro fra start til slutt. Filmen har alt det en god barnefilm etter min mening skal ha.  Det er noe drama, det er spenning, det er humor og det er en god rød tråd gjennom det hele. Jeg gleder meg til å ta med sønnen min på 8 år for å se denne på kino, og jeg vet at han kommer til å si: Mamma, jeg gleder meg til vi får denne på DVD! Og jeg er helt enig med han, dette er en film jeg godt kan se flere ganger. Dette er en film som vil glede både små og store. Og jeg må innrømme jeg var litt vemodig da jeg gikk ut av kinosalen i dag, vel vitende om at dette nok var siste film om Knerten.Igjen treffer vi Adrian Grønnevik Smith som Lillebror. Denne 10-åringen har stor sjarme og gjør en god jobb som Lillebror. Pernille Sørensen treffer vi også denne gangen som mor, Jan Gunnar Røise  er far og Petrus Christensen som storebror Philip. I tillegg møter vi også Minken Fosheim, Nils Jørgen Kaalstad, Randolf Walderhaug og Andreas Cappelen. Åsleik Engmark er som vanlig fenomenal som Knerten. Samsaya har stemmen til Karoline. Trond Fausa Aurvåg gir stemmen til Lille-Knerten, og et bedre valg kunne vel ikke regissør Arild Østin Ommundsen tatt.


Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse