Annonse

Filminfo og video

Kong Curling

Team Paulsen er et suksessrikt lag innen sporten curling, og Truls Paulsen (Antonsen) er den beste av dem alle, men når tvangstankene tar overhånd blir Paulsen tvangsinnlagt og tungt medisinert. Når han endelig slipper ut igjen blir det med kona Sigrid (Skåber) som verge. Han får både curling og konkurranseforbud, men må igjen driste seg ut på glattisen for å redde sin dødssyke trener og farsfigur Gordon (Gimle). Han samler lagkameratene på ny for å delta i NM i curling for å samle nok penger til operasjonen som kan redde Gordon.

I tillegg til Atle Antonsen består Team Paulsen av Jon Øigarden som den noe sexgale Marcus som mener at alle kvinner er verdt å prøve seg på. Fuglefrelste Flemming spilles av Steinar Sagen, og han vil helst se på fugler fremfor å spille curling. Og så har vi den søvnløse pessimisten Espen som spilles av Jan Sælid.

Linn Skåber spiller Paulsens kontrollerende kone Sigrid, som styrer Paulsens liv med jernhånd. Kåre Conradi spiller Stefan Ravndal, en småekkel fyr med puddelkrøller og et litt for stort ego. Han er dessuten lederen av Team Ravndal som er Team Paulsens største rivaler.Ellers møter vi Ingar Helge Gimle som Team Paulsens trener og Truls sin mentor og farsfigur. Ane Dahl Torp spiller Trine Kristine, en eksentrisk jente som Truls blir kjent med i gruppeterapi timene.  

Hvor kult kan egentlig curling bli? Hvis man tar et knippe hysterisk morsomme komikere, litt galskap og blander det med en god dose norsk humor på sitt beste, da blir curling fantastisk kult. Spesielt likte jeg Marcus (Øigarden) og de cheesy replikkene hans som kom som perler på en snor. Hans herlige overbevisning om at det meste kan løses med sex og at alle damer er verdt et forsøk. Ellers er jo Conradi helt ypperlig her, mannen som ellers er Kjell Kjekken selv blir her forvandlet til selvopptatt fyr med dårlig permanent.

Dette er en komedie som byr på seg selv og med humor etter min smak. Selv om det både spøkes med både Curlingsporten og med mental sykdom så klarer de det uten å være slemme på noen som helst måte. Rollefigurene er troverdige, miljøet rundt er troverdige og ikke minst er curlingferdighetene troverdige. De har gjort hjemmeleksa si og lagd en film som ikke bare er morsom, men det er en genial film med en god historie i tillegg. Her har man virkelig skutt en skikkelig innertier, og klart å unngå at filmen ble krampeaktig eller masete. Atle Antonsen er virkelig kongen av curling og jeg vet at jeg skal se denne filmen igjen.
Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse