Annonse
Årets festival kan ikke bare skilte med mye god film, men også nyrenoverte lokaler i Elinor Bunin Munroe Film Center. Med et så stoert program som Film festivalen har i år er det ikke uten grunn at de trenger mange store og gode lokaler. I år åpner festivalen med Roman Polanski’s siste film Carnage, og den avsluttes med George Clooney’s siste prosjekt, regissert av Alexander Payne; The Descendants. Midtstykket i festivalen som også er en gallaaffære er Simon Curtis sin film My Week with Marilyn hvor Michelle Williams spiller Marilyn Monroe. Ellers er det også gallavisninger av A Dangerous method og The skin I live in.


Fra Roman Polanskis Carnage.

Mellom 7nde og 10ende oktober er det duket for kunstnerisk og ikke minst anderledes film i festivalens Views from the Avant Garde program. Innovasjon, kunstnerisk frihet og individualitet er nøkkelord for avant Garde programmet som i år har hele 104 forskjellige filmer fra 84 forskjellige kunstnere på programmet.

I serien Masterworks får vi et gjensyn med noen av filmens store mesterverk fra hele verden. Som regel har disse blitt remastret og kan derfor skilte med enormt forbedret lyd og bilde. En av filmene som vises på NYFF i år er klassikeren Ben-Hur. Da filmen først kom ut vant den ikke mindre enn 11 Oscar. Den er nå digitalt remastret og lyden kjøres fullt ut i 6.0 stereo. Denne nye utgaven av Ben-Hur har kinopremiere på NYFF, men slippes også på Blu-ray i sin nye look.

Noe av det som er unikt med nettopp NYFF er at det gir publikum en god mulighet til å kommunisere direkte med de som har laget filmene. HBO Films Director Dialogues er en serie dialoger hvor journalister settes sammen med en regissør og prater om blant annet sin karriere, utfordringer, kunstneriske ståsted og fremtiden. I år vil blant annet Abel Ferrera, Joe Berlinger, Bruce Sinofsky, Wim Wenders  og Julia Loktev stille opp.

Men det er ikke bare disse dialogene som gir filmfans tilgang til insiderinformasjon i filmbransjen. Det er også satt opp en del forskjellige forum for første gangi år. Her vil det bli diskutert forskjellige sider i filmbransjen og publikum får delta. I år inkluderer dette en event med med Miss Bala regissøren Gerardo Naranjo og hovedrolleinnhaveren Stephanie Sigman. Antonio Banderas er aktuell med filmen The skin i live in, og vil også ha et forum i forbindelse med den filmen.


Fra Lars von Triers Melancholia, et av de lykkeligere øyeblikkene.

Det er lite norsk å se på programmet i år også, men Lars von Trier sin Melancholia er på plass. Svenske Ruben Østlund stiller opp med filmen Play som tar for seg livet i skandinavia. Vi i filmforumet skal holde dere oppdatert på hva som skjer og hvilke filmer fra festivalen som det er greit å følge med på neste året. Selve åpningsdagen følger vi opp med anmeldelse av Carnage, Roman Polanski sitt siste prosjekt.

Er du nysgjerrig på New York Film Festival? Sjekk ut deres hjemmesider www.filmlinc.com.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse