Annonse

Filminfo og video

Sucker Punch

Baby Doll (Emily Browning) mister sin mor helt i begynnelsen av filmen, og hennes stefar finner ut at Baby Doll og søsteren kommer til å arve alt. Rasende får han Baby Doll innlagt på et sinnssykehus og betaler under bordet for å få henne lobotomert.

Sinnssykehuset er en dyster, skitten gammel bygning, styrt av vokteren Blue(Oscar Isaac) og Dr. Vera Gorski (Carla Gugino). For å unnslippe den brutale virkeligheten på sinnssykehuset skaper Baby Doll sin egen virkelighet der sinnsykehuset nå er et luksusbordell, blue er hallik, Dr. Gorski danselærer, og jentene på sinnssykehuset er dansere/prostituerte som er tvunget til å danse forførerisk for rike menn som kommer innom bordellet.

Men Baby Doll har en plan om å rømme fra begge disse ”verdenene”. På sinnssykehuset vil hun unnslippe mannen som kommer om fem dager for å utføre lobotomien. På bordellet vil hun unngå ”The High Roller” (Jon Hamm), en mann som har kjøpt henne.

Planen hennes innebærer at hun og hennes nye venninner Sweet Pea (Abbie Cornish), Rocket (Jena Malone), Blondie (Vanessa Hudgens) og Amber (Jamie Chung), må få tak i 5 ting, et kart, en kniv, ild, en nøkkel og en siste ting som de ikke vet hva er enda.For å distrahere personene de må få disse tingene fra, må Baby Doll ”danse”. Hermetegn fordi jeg tror nok jentene egentlig utsettes for verre ting på sinnssykehuset når Baby Doll fantaserer om at hun danser på bordellet. Baby Doll har en dans som hypnotiserer den som ser på og hun har dem i sin hule hånd.

Mens dansen pågår, skaper Baby Doll enda flere fantasiverdener som vi får ta del i, en verden for hver gjenstand de må ha tak i. Jentene må her kjempe mot ildsprutende drager, orker, nazisoldater, roboter og samuraier, alt filmet på en måte som får deg til å tro at du sitter der med spillkontrolleren i hånda.

Det er tydelig helt fra åpningssekvensene at Sucker Punch er laget av Zack Snyder, mannen bak Watchmen og 300. Den ser dritlekker ut, rett og slett. Alle de vakre nærbildene, de utrolige spesialeffektene og kampkoreografien gjør dette til en veldig stilig film.

Musikken er også med på å heve filmen. Tøffe remixer av Sweet Dreams, Where Is My Mind, White Rabbit og Bjørk’s Army of Me for å nevne noen.

Men der stopper også lovordene. Handlingsmessig er den rotete og dessverre lite engasjerende. Når du etter hvert har forstått gangen i det;  finn ting, dans, fantasykamp, repeat, så blir det litt trøttende i lengden.

Men for all del, Sucker Punch er verdt en titt, om du liker Zack Snyders spesielle filmspråk, og bare vil ha litt grei underholdning!

Bilde
Bildet ser helt fantastisk ut her. Fargene er utrolige, og det trengs, for her er det dystert det ene øyeblikket, og fullt av farger, lys og eksplosjoner det andre. Detaljer i nærbilder er tilnærmet perfekte. Ansikter, stoff i klær, close up av skrift på papir..alt er kanon. Eneste jeg kunne klage på var at i nærbilde av enkelte av jentene følte jeg at ansiktene kunne være litt blurry, men det kan skyldes sminke..god knows det er brukt litt av det her..

Lyd
Lyden er, i likhet med bildet, helt fantastisk. Surroundanlegget får mye å jobbe med, siden det skjer ting rundt deg hele tiden, og midt oppi alle eksplosjoner og kuler, er dialogen helt klar og tydelig.

Ekstra
-4 små animasjonsfilmer inspirert av de 4 verdenene jentene kjemper i .
-En bitteliten featurette om musikken i filmen.
Begge i HD.

Konklusjon
Sucker Punch ser fantastisk ut, men er ikke stort mer enn helt grei søndagsunderholdning. Søndagsunderholdning med sylskarp bilde og lydkvalitet.

Filmforumet.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. Filmforumet.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarsystemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
Annonse